TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Hård surfplatta för hårt arbete

Panasonic Toughbook S1 är en 7-tums arbetsplatta som du inte behöver vara försiktig med.

forfatter
Publicerad 2021-05-24 - 05:00

Surfplattor är praktiska för att visa och registrera information på jobbet. Men om jobbet är smutsigt, vått eller rentav farligt så hänger inte inomhusmodellerna med.

Panasonic Toughbook S1 är en robust Android-surfplatta för just sådana ändamål. Med sin 7-tums skärm är den robusta enheten perfekt i händerna på exempelvis patrullerande blåljuspersonal, tekniker som övervakar produktionslinjer, byggarbetare och tekniker som utför inspektioner och underhåll.

Tack vare handledsremmen är surfplattan bekväm att använda, även under längre stunder. Skärmen fungerar under alla väderförhållanden och är tillräckligt ljusstark för att användas även när solen skiner. Den kan också användas i regnigt väder och med skyddshandskar.

Toughbook S1: Två kameror

En konfigurerbar tillbehörsport fungerar med tillbehör, till exempel en streckkodsläsare eller en USB-port.

Surfplattan ar två kameror: en frontkamera på 13 Mp och en bakkamera på 5 Mp. Det finns också en SIM-kortplats så att man kan vara online ute på jobb. På insidan finns operativsystemet 10 och en Qualcomm SDM660 octacore-processor, 4 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme.

Toughbook S1 är byggd för att användas under långa perioder i sträck, så batteriet kan bytas ut utan att surfplattan stängs av. Den är både damm- och vattentålig (IP65/67), MIL-STD-810H-certifierad och testad för att tåla att tappas från upp till 150 cm ner på betong.

Priserna börjar på strax över 1 100 euro.

panasonic.se

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
En liten bit dynamit Zenfone 9 kör om alla märkesmobiler med en prestanda i high-end-klassen till premiumpris. Och kameran är helt galen.
Den snabbaste mobilen Asus ROG Phone 6 är stor och dyr. Och den snabbaste mobilen vi har sett.
Nya OnePlus-mobilen presenteras 3 augusti Levereras med den nya Snapdragon 8+ Gen 1-processorn och OxygenOS 13.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend