Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

OPPO och Oneplus släpper samma vikbara mobil – samtidigt

Snart kommer Open, den gemensamt utvecklade vikbara mobilen från Oneplus och OPPO.

Skrivet av / 2023-10-09 - 14:20
OPPO och Oneplus släpper samma vikbara mobil – samtidigt

Samsung har länge haft flera vikbara modeller, och de har följts av bland annat Motorola och Google. Nu avslöjar Oneplus och OPPO, som haft gemensam utvecklingsavdelning sedan 2021, att de har tagit fram en vikbar mobil tillsammans. Och de kommer dessutom släppa den samtidigt.

Läs också OnePlus vikbara närmar sig För att reta Samsung presenterar OnePlus en bättre vikbar mobil med ett annorlunda namn.

Än så länge har inga officiella detaljer släppts. Men företagen berättar däremot att vi kan se fram emot ett mycket sofistikerat gångjärn. Som de säger är gångjärnet en nyckelfunktion i de vikbara mobilerna, då dess funktion är kritisk för hållbarheten. Som vi såg i de första modellerna på marknaden kan skräp som kommer in mellan halvorna sabotera skärmen.

Foto: Oneplus

I fallet med denna vikbara modell har Oneplus 35 patent endast gällande gångjärnet. De avslöjar att det nya gångjärnet har 31 färre komponenter än i OPPO Find N2 (som aldrig kom hit). Det gör det mindre troligt att krångla, samt visar framstegen i materialval och styrka. Gångjärnet är även 37 procent mindre, vilket gör det möjligt att slimma mobilen och få plats med mer elektronik.

Läs också Nya Flip floppar inte, men vi flippar inte ut Samsungs senaste vikmobil är den bästa hittills från den koreanska mobiltillverkaren. Den är bara inte riktigt tillräckligt bra.

De lugnar oss också med att Oneplus kända ”alert slider” kommer finnas kvar, omkopplaren som gör att man lätt kan välja mellan ringsignal, vibration eller tyst läge. När företaget tog bort den på en modell blev det ett ramaskri från lojala kunder, så nu är den tillbaka.

Läs också Google bekräftar Pixel Fold Efter alla läckor visar nu Google själva upp faktiska bilder på den omtalade vikbara mobilen i Pixel-familjen.

Läckor på nätet avslöjar att lanseringen av Oneplus Open är nära.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

iMessage på Android

Är Humane AI Pin ett steg mot en framtid utan skärmar?

App Store-monopolet upphör

Iphone-attack utan försvar

Samsung satsar på AI

Batteritörstiga Apple-klockor

Nu får Sony Xperia 1 V Android 14

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen