Nya smartklockor, öronproppar och bärbara från Huawei

I dag lanserade den kinesiska elektronikjätten MateBook X, FreeBuds Pro med ny brusreduceringsteknik samt två nya klockor: Watch GT2 Pro och Watch Fit.
Annons
Annons
forfatter

Nu i dagarna håller Huawei sin årliga utvecklarkonferens i Shenzhen, Kina. Traditionsenligt tog elektronikjätten chansen att lansera ett ymnighetshorn av nya produkter i många olika kategorier. Men den här gången hoppades man förgäves om man ville se nya mobiltelefoner, även om VD Richard Yu i sitt inledande keynote-tal mer än antydde att Huawei i början av nästa år kommer att vara redo att lansera mobiltelefoner som bygger på deras eget operativsystem, Harmony OS, som Huawei presenterade för första gången på förra årets utvecklarkonferens.

I dag fick vi alltså ”nöja oss” med två smartklockor, två bärbara datorer och två par trådlösa öronproppar. Däremot kan vi inte räkna med att hitta alla produkter i svenska butikerna.

Här hemma är det laptopen MateBook X, öronpropparna FreeBuds Pro och de två smartklockorna Watch Fit och Watch GT 2 Pro som dyker upp i butikerna redan denna och nästa månad. Vi får uppenbarligen klara oss utan Huawei MateBook 14 och öronpropparna Huawei Freelace Pro, som också visades upp på den stora scenen i dag.

Läs också
Är detta dödsstöten för Huawei? De sydkoreanska företagen kommer inte längre att leverera skärmar till Huaweis mobiltelefoner. Leveransen av minneschip drabbas dessutom av en ny bojkott.

Huawei Watch GT 2 Pro och Huawei Watch Fit

Huawei Watch GT 2 Pro är Huaweis nya smartwatch-flaggskepp och Huawei Watch Fit är deras första renodlade sportklocka. De två klockorna har 100 respektive 96 avancerade sport- och fitnessfunktioner, hjärtövervakning och lång batteritid, som gör det möjligt att följa sömnmönster, mäta sin hälsa och utmana sig själv att prova nya sporter och träningsformer.

Huawei Watch Fit. (Foto: Huawei)

De två klockorna släpps nu i september. Huawei Watch GT2 Pro kostar 3 300 kronor och Huawei Watch Fit 1 300 kronor.

Annons

FreeBuds Pro

FreeBuds Pro är True Wireless Stereo-öronproppar och i den nya modellen använder Huawei för första gången en ny så kallad intelligent och dynamisk brusreduceringsteknik. Ett specialdesignat, absorberande skikt ligger inuti hörlurarna, vilket enligt Huawei minskar vibrationerna så att det akustiska systemet stabiliseras.

Huawei Freebuds Pro. (Foto: Huawei)

FreeBuds Pro kommer i mitten av oktober och kostar 2 000 kronor.

MateBook X

Den nya modellen är mycket snarlik årets MateBook X Pro, som vi testade i somras. Ramen runt skärmen har dock blivit smalare och vikten har minskat till bara 1 kg.

Huawei MateBook X. (Foto: Huawei)

Annons

Nya MateBook X är utrustad med en 10:e generationens Intel Core-processor och upp till 16 GB RAM-minne. Den kommer i mitten av oktober och kostar 17 000 kronor.

Om du vill titta på – eller se om – dagens produktlansering från Huawei så kan du göra det här:

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

En hittills hemlig rapport avslöjar att Huawei hade obegränsad tillgång till alla samtal i nederländska mobilnätet.
Får dessutom 5G och 12,9-tums Liquid Retina XDR-skärm.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Två nya mobiler med fokus på kameran.
Får dessutom 5G och 12,9-tums Liquid Retina XDR-skärm.
Och 4K HDR och Dolby Vision för en bättre bild.
Äntligen kommer det en smart bricka till Apple-användare som gör att man kan hitta sina nycklar!
Touch ID, bättre ljud, fler färger och 4,5K-skärm.
475 kilometers räckvidd och ”kantig” komfort med plats för sju personer.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?
Inget fastfasbatteri, men ändå en viktig modell.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR.