Search
Generic filters

Nya smartklockor, öronproppar och bärbara från Huawei

I dag lanserade den kinesiska elektronikjätten MateBook X, FreeBuds Pro med ny brusreduceringsteknik samt två nya klockor: Watch GT2 Pro och Watch Fit.

Nu i dagarna håller Huawei sin årliga utvecklarkonferens i Shenzhen, Kina. Traditionsenligt tog elektronikjätten chansen att lansera ett ymnighetshorn av nya produkter i många olika kategorier. Men den här gången hoppades man förgäves om man ville se nya mobiltelefoner, även om VD Richard Yu i sitt inledande keynote-tal mer än antydde att Huawei i början av nästa år kommer att vara redo att lansera mobiltelefoner som bygger på deras eget operativsystem, Harmony OS, som Huawei presenterade för första gången på förra årets utvecklarkonferens.

I dag fick vi alltså ”nöja oss” med två smartklockor, två bärbara datorer och två par trådlösa öronproppar. Däremot kan vi inte räkna med att hitta alla produkter i svenska butikerna.

Här hemma är det laptopen MateBook X, öronpropparna FreeBuds Pro och de två smartklockorna Watch Fit och Watch GT 2 Pro som dyker upp i butikerna redan denna och nästa månad. Vi får uppenbarligen klara oss utan Huawei MateBook 14 och öronpropparna Huawei Freelace Pro, som också visades upp på den stora scenen i dag.

Läs också Är detta dödsstöten för Huawei? De sydkoreanska företagen kommer inte längre att leverera skärmar till Huaweis mobiltelefoner. Leveransen av minneschip drabbas dessutom av en ny bojkott.

Huawei Watch GT 2 Pro och Huawei Watch Fit

Huawei Watch GT 2 Pro är Huaweis nya smartwatch-flaggskepp och Huawei Watch Fit är deras första renodlade sportklocka. De två klockorna har 100 respektive 96 avancerade sport- och fitnessfunktioner, hjärtövervakning och lång batteritid, som gör det möjligt att följa sömnmönster, mäta sin hälsa och utmana sig själv att prova nya sporter och träningsformer.

Huawei Watch Fit. (Foto: Huawei)

De två klockorna släpps nu i september. Huawei Watch GT2 Pro kostar 3 300 kronor och Huawei Watch Fit 1 300 kronor.

FreeBuds Pro

FreeBuds Pro är True Wireless Stereo-öronproppar och i den nya modellen använder Huawei för första gången en ny så kallad intelligent och dynamisk brusreduceringsteknik. Ett specialdesignat, absorberande skikt ligger inuti hörlurarna, vilket enligt Huawei minskar vibrationerna så att det akustiska systemet stabiliseras.

Huawei Freebuds Pro. (Foto: Huawei)

FreeBuds Pro kommer i mitten av oktober och kostar 2 000 kronor.

MateBook X

Den nya modellen är mycket snarlik årets MateBook X Pro, som vi testade i somras. Ramen runt skärmen har dock blivit smalare och vikten har minskat till bara 1 kg.

Huawei MateBook X. (Foto: Huawei)

Nya MateBook X är utrustad med en 10:e generationens Intel Core-processor och upp till 16 GB RAM-minne. Den kommer i mitten av oktober och kostar 17 000 kronor.

Om du vill titta på – eller se om – dagens produktlansering från Huawei så kan du göra det här:

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt

  Motorola Moto g 5G plus

  Riktpris: 4490 kr Den billigaste 5G-mobilen på marknaden

  OnePlus Nord

  Riktpris: 5600 kr Upp till bevis!

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.