Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nya Motorola Moto G62 5G kostar under 3 000 kronor

Motorola lanserar ännu en billig mobil med 5G.

Skrivet av / 2022-06-15 - 14:02
Nya Motorola Moto G62 5G kostar under 3 000 kronor

Motorola tror uppenbarligen att konsumenterna köper ny mobil lika ofta som de köper nya skor. I varje fall finns det nu så många mellanklass- och lågprismobiler från företaget på marknaden att vi här på redaktionen har tappat räkningen.

Läs också Slank mellanklass från Motorola Motorola Edge 30 är världens tunnaste 5G-smarttelefon, hävdar tillverkaren.

Men inte desto mindre är Motorola nu redo med ännu en ny smartphone, Moto G62, som bara kostar 2 999 kronor, även om den har 5G.

Enligt tillverkaren är Motorola Moto G62 ”byggd för underhållning tack vare sin premiumskärm, den rumsliga ljudupplevelsen av Dolby Atmos, avancerade kamerafunktioner och en lång batteritid som håller allt vid liv”, som företaget skriver i pressmeddelandet.

Faktum är att Moto G62 levereras med en 6.5″-skärm med Full HD+ upplösning och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz.  Dessutom kommer det Dolby Atmos-ljud ur stereohögtalarna, och batteriet är på 5 000 mAh. Mobilen ska därför kunna hålla i gång en hel dag, oavsett hur mycket du spelar spel och tittar på video.

Motorola Moto G62 5G
Motorola Moto G62 5G kommer i färgerna Midnight Grey (som bilden) och Frosted Blue. (Foto: Peter Gotschalk)

Moto G62 är dessutom utrustad med trippelkamera.  Vidvinkelobjektivet i huvudkameran är 50 Mp, plus en 118° ultravidvinkel på 8 Mp och en dedikerad djupsensor på 2 Mp.

Hela härligheten drivs av Android 12, liksom en Snapdragon 480+ 5G-processor med upp till 6 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme.

Finns även i Business Edition

Medan alla Motorolas enheter är skyddade av ThinkShield för mobil, är Moto G62 5G också tillgänglig i en speciell Business Edition med Android Enterprise Recommended-certifiering. Det ger B2B-användare ännu mer skydd med ytterligare program- och säkerhetsuppdateringar i 4 år, plus högkvalitativa certifieringar som FIPS 140-2, lovar tillverkaren.

Dessutom har Motorola samarbetat med Zimperium för att erbjuda Moto Threat Defense, ett branschledande AI-baserat skydd mot nya hot som nätfiske eller skadlig kod, lovar Motorola.

Pris och tillgänglighet

Motorola Moto G62 kommer att finnas tillgänglig i Norden från och med den 4 juli i färgerna Midnight Grey och Frosted Blue. Rekommenderat pris är 2 999 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nu släpps iOS 17

Tidig död för Surface Duo

Huaweis nya snygga smartklocka

Kärlek vid första beröring?

Pixel Watch uppgraderas

iPhone 15 är betydligt bättre än sin föregångare

Rulla till toppen