TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny tålig modell i Nokias X-serie

HMD Global har lanserat Nokia XR20 med 5G och fyra års säkerhetsuppdateringar.

forfatter
Publicerad 2021-07-27 - 12:00

HMD Global lanserar nu Nokia XR20, HDM Globals senaste 5G-smartphone, som är särskilt robust och tålig – och som klarar temperaturer mellan +55 och -22 dagar, kan tappas 1,8 meter och ligga under vatten i över en timme.

”Smartphonen går sönder inom tio veckor efter köpet för den genomsnittliga smartphoneanvändaren. Kostnaden för skal, försäkringar och reparationer kan snabbt rusa iväg eller leda till att enheten behöver bytas ut alldeles för tidigt. Vi har utvecklat Nokia XR20 för att vara extremt kostnadseffektiv och se till att de kan använda sina smartphones längre”, säger Claus Dahl, chef för HMD Global i Norden, i ett pressmeddelande.

Nokia XR20
Nokia XR20 är 171,64 x 81,5, 10,64 mm och väger 248 gram. (Foto: HMD Global)

Gratis skärmbyte första året

Telefonen har fått en MIL-STD-810H-certifiering från det amerikanska försvaret, vilket innebär att telefonen är certifierad att klara av att tappas från 1,5 meters höjd och ligga på 1,5 meters djup i en halvtimme.

Nokia XR20 klara dock ännu mer, bland annat att tappas från 1,8 meter baserat på HMD Globals interna tester, och håller för stora temperaturförändringar så att den fungerar både i Madrids stekande sol och Norges snöiga fjäll, lovar den finske tillverkaren i pressmeddelandet.

Skärmen är skyddad med Gorilla Glass Victus. Om olyckan däremot skulle vara framme är det ingen fara: HMD Global ger ett års garanti på skärmen och ett skärmbyte ifall skärmen går sönder.

Specifikationer

Nokia XR20 är en slags efterföljare till Nokia X20, som HMD Global lanserade förra året. Liksom föregångaren kommer Nokia XR20 med tre års garanti, och när det kommer till säkerhetsuppdateringar lovar tillverkaren att hålla mobilen uppdaterad i fyra år.

Utöver det kommer Nokia XR20 med 5G, wi-fi 6, trådlös uppladdning samt en 48 Mp ZEISS dual-kamera. Under den 6,67” stora skärmen sitter en Snapdragon 480-processor från Qualcomm.

Nokia XR20_Back Nokia XR20_Back
<
>
Nokia XR20 kommer i två färger, nämligen Ultra Blue och Granite Grey. (Foto: HMD Global)

Pris och tillgänglighet

Nokia XR20 finns att köpa i Norden under den första veckan i augusti.

Mobilen finns i färgerna Ultra Blue och Granite Grey, med konfigurationer på 4 GB/64 GB eller 6 GB/128 GB och ett rekommenderat pris på 5 490 respektive 6 290 kr

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Väntar på svar

Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend