Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ny tålig modell i Nokias X-serie

HMD Global har lanserat Nokia XR20 med 5G och fyra års säkerhetsuppdateringar.

Skrivet av / 2021-07-27 - 12:00
Ny tålig modell i Nokias X-serie

HMD Global lanserar nu Nokia XR20, HDM Globals senaste 5G-smartphone, som är särskilt robust och tålig – och som klarar temperaturer mellan +55 och -22 dagar, kan tappas 1,8 meter och ligga under vatten i över en timme.

”Smartphonen går sönder inom tio veckor efter köpet för den genomsnittliga smartphoneanvändaren. Kostnaden för skal, försäkringar och reparationer kan snabbt rusa iväg eller leda till att enheten behöver bytas ut alldeles för tidigt. Vi har utvecklat Nokia XR20 för att vara extremt kostnadseffektiv och se till att de kan använda sina smartphones längre”, säger Claus Dahl, chef för HMD Global i Norden, i ett pressmeddelande.

Nokia XR20
Nokia XR20 är 171,64 x 81,5, 10,64 mm och väger 248 gram. (Foto: HMD Global)

Gratis skärmbyte första året

Telefonen har fått en MIL-STD-810H-certifiering från det amerikanska försvaret, vilket innebär att telefonen är certifierad att klara av att tappas från 1,5 meters höjd och ligga på 1,5 meters djup i en halvtimme.

Nokia XR20 klara dock ännu mer, bland annat att tappas från 1,8 meter baserat på HMD Globals interna tester, och håller för stora temperaturförändringar så att den fungerar både i Madrids stekande sol och Norges snöiga fjäll, lovar den finske tillverkaren i pressmeddelandet.

Skärmen är skyddad med Gorilla Glass Victus. Om olyckan däremot skulle vara framme är det ingen fara: HMD Global ger ett års garanti på skärmen och ett skärmbyte ifall skärmen går sönder.

Specifikationer

Nokia XR20 är en slags efterföljare till Nokia X20, som HMD Global lanserade förra året. Liksom föregångaren kommer Nokia XR20 med tre års garanti, och när det kommer till säkerhetsuppdateringar lovar tillverkaren att hålla mobilen uppdaterad i fyra år.

Utöver det kommer Nokia XR20 med 5G, wi-fi 6, trådlös uppladdning samt en 48 Mp ZEISS dual-kamera. Under den 6,67” stora skärmen sitter en Snapdragon 480-processor från Qualcomm.

Nokia XR20_Back Nokia XR20_Back
<
>
Nokia XR20 kommer i två färger, nämligen Ultra Blue och Granite Grey. (Foto: HMD Global)

Pris och tillgänglighet

Nokia XR20 finns att köpa i Norden under den första veckan i augusti.

Mobilen finns i färgerna Ultra Blue och Granite Grey, med konfigurationer på 4 GB/64 GB eller 6 GB/128 GB och ett rekommenderat pris på 5 490 respektive 6 290 kr

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

1 reaktion på ”Ny tålig modell i Nokias X-serie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

När får min Samsung-mobil Android 14?

Så blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

iMessage på Android

Är Humane AI Pin ett steg mot en framtid utan skärmar?

App Store-monopolet upphör

Iphone-attack utan försvar

Samsung satsar på AI

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen