Search
Generic filters

Ny mobilchef hos Samsung

Den negativa utvecklingen ska vändas genom en rockad på toppnivå.

Samsungs senaste flaggskeppsmobiler, Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge, har trots fin kritik inte sålt som förväntat. I samma veva genomgår den sydkoreanska elektronikjätten ett tronskifte, när högsta chefen Lee Kun-hee, som är sjukskriven på grund av hjärtfel, överlåter sin plats åt sin son, Jay Y. Lee.

Båda dessa omständigheter har förmodligen bidragit till att Samsung har sagt farväl till J. K. Shin, som lett företagets mobildivision sedan 2009. Han slutar inte på Samsung utan ska i stället arbeta med Samsungs långsiktiga strategi och mobila tekniker på tillväxt.

Ny högsta chef för den så viktiga mobildivisionen blir 54-årige Dongjin Koh, som arbetat där sedan 2006. Han har spelat en avgörande roll för utvecklingen av de senaste flaggskeppen, Galaxy S6 och Galaxy Note 5, skriver Business.dk,så vi kan nog inte räkna med några större förändringar i Samsungs strategi, även om de i dagsläget har problem med sjunkande marknadsandelar och växande konkurrens från kinesiska märken som Huawei och Xiaomi.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt

  Motorola Moto g 5G plus

  Riktpris: 4490 kr Den billigaste 5G-mobilen på marknaden

  OnePlus Nord

  Riktpris: 5600 kr Upp till bevis!

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.