Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 11Delta

Ny mobilchef hos Samsung

Den negativa utvecklingen ska vändas genom en rockad på toppnivå.

Skrivet av / 2015-12-03 - 11:27
Ny mobilchef hos Samsung

Samsungs senaste flaggskeppsmobiler, Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge, har trots fin kritik inte sålt som förväntat. I samma veva genomgår den sydkoreanska elektronikjätten ett tronskifte, när högsta chefen Lee Kun-hee, som är sjukskriven på grund av hjärtfel, överlåter sin plats åt sin son, Jay Y. Lee.

Båda dessa omständigheter har förmodligen bidragit till att Samsung har sagt farväl till J. K. Shin, som lett företagets mobildivision sedan 2009. Han slutar inte på Samsung utan ska i stället arbeta med Samsungs långsiktiga strategi och mobila tekniker på tillväxt.

Ny högsta chef för den så viktiga mobildivisionen blir 54-årige Dongjin Koh, som arbetat där sedan 2006. Han har spelat en avgörande roll för utvecklingen av de senaste flaggskeppen, Galaxy S6 och Galaxy Note 5, skriver Business.dk,så vi kan nog inte räkna med några större förändringar i Samsungs strategi, även om de i dagsläget har problem med sjunkande marknadsandelar och växande konkurrens från kinesiska märken som Huawei och Xiaomi.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samsung Galaxy S23 Ultra vs. Samsung Galaxy S24 Ultra

Exklusiv dykarklocka från Withings

Gemini Nano i Google Pixel 8 Pro

OnePlus har lanserat OnePlus 12

Samsungs webbläsare för Windows

När får min Samsung-mobil Android 14?

Så blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen