Nyheter

Den negativa utvecklingen ska vändas genom en rockad på toppnivå.
Annons
Annons
forfatter

Samsungs senaste flaggskeppsmobiler, Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge, har trots fin kritik inte sålt som förväntat. I samma veva genomgår den sydkoreanska elektronikjätten ett tronskifte, när högsta chefen Lee Kun-hee, som är sjukskriven på grund av hjärtfel, överlåter sin plats åt sin son, Jay Y. Lee.

Båda dessa omständigheter har förmodligen bidragit till att Samsung har sagt farväl till J. K. Shin, som lett företagets mobildivision sedan 2009. Han slutar inte på Samsung utan ska i stället arbeta med Samsungs långsiktiga strategi och mobila tekniker på tillväxt.

Ny högsta chef för den så viktiga mobildivisionen blir 54-årige Dongjin Koh, som arbetat där sedan 2006. Han har spelat en avgörande roll för utvecklingen av de senaste flaggskeppen, Galaxy S6 och Galaxy Note 5, skriver Business.dk,så vi kan nog inte räkna med några större förändringar i Samsungs strategi, även om de i dagsläget har problem med sjunkande marknadsandelar och växande konkurrens från kinesiska märken som Huawei och Xiaomi.