annons
annons
annons
annons

Nu är Apple spel- och streaming-leverantör

Apple Arcade startar 19 september och Apple TV+ 1 november.

Redan i mars, när Apple, under rubriken ”It’s Showtime”, presenterade en hel uppsjö av nya tjänster inom streaming, spel, nyheter, blev det uppenbart att det globala företaget i Cupertino håller på att flytta fokus från fysiska produkter.

Och det bekräftades i tisdags kväll. För när Apple presenterade de tre nya iPhone-modellerna och en ny Apple Watch och iPad, kom det också startdatum för Apple TV+ och Apple Arcade. Dessutom är det nu officiellt bekräftat att båda tjänsterna kommer till Sverige!

Apple TV +

Den nya strömningstjänsten med filmer och TV-serier ska ta upp kampen med Netflix, Amazon Prime Video och den kommande Disney+-kanalen.

Apple har allierat sig med en mängd riktigt imponerande namn från film- och TV-branschen, som producerar eller är med i nya serier och filmer som bara kommer att kunna ses på Apple TV+.

Under presentationen bekräftade Apple att Apple TV+ startar 1 november i fler än 100 länder. Vid lanseringen kommer man att kunna titta på TV-serier som See med Jason Momoa, The Morning Show med Reese Witherspoon och Jennifer Aniston, och Truth Be Told med Aaron Paul.

”Med Apple TV+ presenterar vi originalberättelser från de bästa, smartaste och mest kreativa skaparna och vi vet att tittarna kommer att hitta sina nya favoriter bland vår tjänsts serier och filmer”, säger Zack Van Amburg, chef för Worldwide Video på Apple i ett pressmeddelande.

”Varje originalproduktion från Apple TV+ erbjuder en unik berättelse, nya perspektiv och kraftfulla budskap – för att underhålla, bygga broar och inspirera till samtal om kultur.”

Apple TV+ går att se via Apple TV-appen för Apple TV, iOS, Mac och andra plattformar, inklusive smart TV från LG, Samsung och Sony samt Roku och FireTV.

Man kan titta på Apple TV+ på många olika enheter. Foto: Apple

Månadskostnaden är bara 59 kronor och abonnemanget kan delas med upp till sex familjemedlemmar. Köper man en ny Apple-enhet får man ett års gratis tillgång till Apple TV+.

Apple Arcade

I mars förra berättade Tim Cook att spel var de mest populära apparna i App Store. Därför har Apple valt att lansera Apple Arcade, som blir en integrerad del av App Store och erbjuder obegränsade nedladdningar av fler än 100 spel mot en fast månadsavgift.

Tjänsten startar redan om en vecka, 19 september, (på iPhone, iPad och Apple TV startar den 30 september, och till Mac dröjer det till oktober) och kostar också 59 kronor i månaden.

Apple Arcade kommer redan 19 september till iPhone. Foto: Apple

I ett pressmeddelande som Apple skickade ut efter presentationen, säger Phil Schiller, Apples vice VD för Worldwide Marketing:

”Vi ser verkligen fram emot att lansera Apple Arcade på App Store. Över 100 noggrant utvalda nya, exklusiva spel från några av de mest innovativa spelutvecklarna i världen är ett perfekt komplement till App Stores redan enorma spelkatalog.”

”Vi tror att kunder i alla åldrar kommer att bli glada över att ett enda abonnemang ger hela familjen obegränsad tillgång till hela katalogen med suveräna Apple Arcade-spel, utan reklam eller krav på extra köp, i trygg förvissning om att alla spel måste uppfylla Apples höga standarder i fråga om personlig integritet.”

Inget av spelen i Apple Arcade finns någon annanstans. Alla spel är reklamfria och kan spelas offline. Efter nästa tvOS-uppdatering kan man också ansluta Xbox- och PlayStation-kontroller till Apple TV.

Du måste varea prenumerant för att läsa vidare.
Redan prenumerant Logga in

Välj önskad prenumerationslängd

Ingen bindningstid, säg upp prenumerationen när du vill

*Efter gratismånaden förnyas prenumerationen till ordinarie pris: 49 kr per månad

Halvår (6 nummer) för 349:-

1 år (11 nummer) för 580:-

Full tillgång till alla plus-artiklar 4 veckor för 0:-

Efter gratismånaden förnyas prenumerationen till ordinarie pris: 49 kr per månad. Ingen bindningstid, du kan säga upp prenumerationen när du vill.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Tidningen i tryck + full digital tillgång 1 år (11 nummer) för 580:-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Tidningen i tryck + full digital tillgång Halvår (6 nummer) för 349:-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Läs också

Nya Samsung Galaxy Note 10 kommer i två tunna versioner

Nya Samsung Galaxy Note 10 kommer i två tunna versioner

Samsung har just lanserat Galaxy Note 10 och Galaxy Note 10+. Den förstnämnde är mindre än Samsung Galaxy S10 och båda modellerna är tunnare och snabbare än någonsin.Lägg till som favorit
Samsung tar fighten med iPad Pro

Samsung tar fighten med iPad Pro

Samsung Galaxy Tab S6 med S Pen är redo att utmana Apples dominans på surfplattemarknaden.Lägg till som favorit
Motorola One Vision

Motorola One Vision

Trots en del utmaningar ger Motorola One Vision mer än vad man rimligtvis kan förvänta sig för pengarna. Här är det verkligen tal om mellanklass med superkrafter.

Lägg till som favorit
Trump: Nu får amerikanska företag (kanske) sälja teknik till Huawei trots allt

Trump: Nu får amerikanska företag (kanske) sälja teknik till Huawei trots allt

Den amerikanska presidenten, och därför förmodligen också de amerikanska myndigheterna, har ändrat hållning i deras blockad mot Huawei. Den nya ståndpunkten gör livet lite lättare för den kinesiska mobiljätten. Lägg till som favorit
Jonathan Ive lämnar Apple

Jonathan Ive lämnar Apple

Apples designchef, en av företagets absolutaste viktigaste personer, lämnar företaget nästa år.Lägg till som favorit
Samsung Galaxy Fold är äntligen klar!

Samsung Galaxy Fold är äntligen klar!

Samsung har löst ”de flesta problemen” med den hopfällbara skärmen.Lägg till som favorit
Facebook lanserar kryptovaluta

Facebook lanserar kryptovaluta

Den nya globala valutan kommer 2020.Lägg till som favorit
Huawei skjuter upp sin vikbara 5G-mobil

Huawei skjuter upp sin vikbara 5G-mobil

Huawei Mate X blir försenad till efter sommaren. Dessutom är det fullt möjligt att den vikbara mobilen kör Huaweis eget Hongmeng-operativsystem i stället för Android.Lägg till som favorit
annons
Stäng meny