Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 11Delta

Nästan ingen kör senaste Android

Android Marshmallow är bara installerat på 1,2 % av alla Android-enheter.

Skrivet av / 2016-02-04 - 16:46
Nästan ingen kör senaste Android

Vi såg den senaste 6.0-versionen av Android, som också kallas Marshmallow, för första gången på Google I/O i början av sommaren 2015. Då hette den fortfarande Android M. Operativsystemet blev tillgängligt för kunderna i oktober, när mobilerna Nexus 5x och Nexus 6P släpptes.

Och sedan dess har det inte hänt så fruktansvärt mycket. För bara en månad sedan var Android Marshmallow installerat på föga imponerande 0,7 % av alla Android-enheter, nu är antalet uppe i 1,2 % enligt Googles Android Developer Dashboard.

(Foto: Tillverkare)
Foto: developer.android.com

Google har alltid legat steget efter Apple när det gäller hur snabbt nya versioner av företagens mobila operativsystem når användarnas telefoner. Skälet är naturligtvis att varje ny Android-version måste anpassas av de olika tillverkarna (till exempel Samsung, Huawei och Sony) innan den kan rullas ut till kunderna.

Men nu kan utrullningen snart sättas igång. Samsung har åtminstone för inte så länge sedan berättat att Android Marshmallow kommer att pushas ut till Galaxy S6 och Galaxy S6 edge mycket snart. I första vändan dock i hemlandet Sydkorea.

För ett tag sedan hävdade Samsung att de första modellerna skulle få Android Marshmallow före jul, men det löftet höll de alltså inte.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Exklusiv dykarklocka från Withings

Gemini Nano i Google Pixel 8 Pro

OnePlus har lanserat OnePlus 12

Samsungs webbläsare för Windows

När får min Samsung-mobil Android 14?

Så blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

iMessage på Android

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen