Nyheter

Android Marshmallow är bara installerat på 1,2 % av alla Android-enheter.
Annons
Annons
forfatter

Vi såg den senaste 6.0-versionen av Android, som också kallas Marshmallow, för första gången på Google I/O i början av sommaren 2015. Då hette den fortfarande Android M. Operativsystemet blev tillgängligt för kunderna i oktober, när mobilerna Nexus 5x och Nexus 6P släpptes.

Och sedan dess har det inte hänt så fruktansvärt mycket. För bara en månad sedan var Android Marshmallow installerat på föga imponerande 0,7 % av alla Android-enheter, nu är antalet uppe i 1,2 % enligt Googles Android Developer Dashboard.

(Foto: Tillverkare)
Foto: developer.android.com

Google har alltid legat steget efter Apple när det gäller hur snabbt nya versioner av företagens mobila operativsystem når användarnas telefoner. Skälet är naturligtvis att varje ny Android-version måste anpassas av de olika tillverkarna (till exempel Samsung, Huawei och Sony) innan den kan rullas ut till kunderna.

Men nu kan utrullningen snart sättas igång. Samsung har åtminstone för inte så länge sedan berättat att Android Marshmallow kommer att pushas ut till Galaxy S6 och Galaxy S6 edge mycket snart. I första vändan dock i hemlandet Sydkorea.

För ett tag sedan hävdade Samsung att de första modellerna skulle få Android Marshmallow före jul, men det löftet höll de alltså inte.

Annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 49 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Den kinesiska elektronikjätten har meddelat sina leverantörer att de förväntar sig en markant nedgång i beställningarna av komponenter till mobiltelefoner i år.
Läsplatta för färgglada illustrationer.
Motorola Moto G30 har 64 Mp-kamera och 90 Hz-skärm.
Galaxy A52 och Galaxy A72 får 90 Hz och skärmen på Galaxy A52 5G kommer upp i hela 120 Hz.
Historisk Golden Globe till avliden stjärna.
Amazons strömningstjänst erbjuder mer exklusivt innehåll till nordiska kunder och påbörjar ett samarbete med ErosSTX.
Over-the-air gör det enklare att fixa småfel i XC40 Pure Electric P8.
Efter ett långt corona-uppehåll är väntan (snart) över – här är trailern till den fjärde säsongen.
Mobilen är stor och läcker – och vi får nog aldrig se den i Sverige.
Om du vill ha James Bonds kamera får du skynda dig.
De första exemplaren av Volkswagen ID.4 har dykt upp hos nordiska bilhandlare. Vi har tagit en snabbtitt – och lyssning – på infotainment-systemet.
Den nya internationella strömningstjänsten Paramount kommer snart till Sverige. Nu är månadskostnaden (och en del av innehållet) klart.
Canon uppgraderar EOS M50 Mark II med flera videofunktioner.
Rykten säger att Sony WF-1000XM4 är precis runt hörnet.
Med hjälp av radar och 3D-teknik har Ring Video Doorbell Pro 2 full koll. Men den har en stor nackdel för oss svenskar.
Razer Kiyo Pro klarar både Zoom-möten på dagen och stämningfullt halvmörker i spelhålan på natten.