Nästan ingen kör senaste Android

Android Marshmallow är bara installerat på 1,2 % av alla Android-enheter.

Vi såg den senaste 6.0-versionen av Android, som också kallas Marshmallow, för första gången på Google I/O i början av sommaren 2015. Då hette den fortfarande Android M. Operativsystemet blev tillgängligt för kunderna i oktober, när mobilerna Nexus 5x och Nexus 6P släpptes.

Och sedan dess har det inte hänt så fruktansvärt mycket. För bara en månad sedan var Android Marshmallow installerat på föga imponerande 0,7 % av alla Android-enheter, nu är antalet uppe i 1,2 % enligt Googles Android Developer Dashboard.

(Foto: Tillverkare)
Foto: developer.android.com

Google har alltid legat steget efter Apple när det gäller hur snabbt nya versioner av företagens mobila operativsystem når användarnas telefoner. Skälet är naturligtvis att varje ny Android-version måste anpassas av de olika tillverkarna (till exempel Samsung, Huawei och Sony) innan den kan rullas ut till kunderna.

Men nu kan utrullningen snart sättas igång. Samsung har åtminstone för inte så länge sedan berättat att Android Marshmallow kommer att pushas ut till Galaxy S6 och Galaxy S6 edge mycket snart. I första vändan dock i hemlandet Sydkorea.

För ett tag sedan hävdade Samsung att de första modellerna skulle få Android Marshmallow före jul, men det löftet höll de alltså inte.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Slutet för Europas största fotomässa.
  Parlamentet vill skapa bättre hållbarhet genom att främja återvinning och reparation och genom att bekämpa metoder som förkortar enheternas livslängd.
  AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
  Fujifilm GFX100 får 400 megapixlar.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple iPhone 12 Pro Max

  Riktpris: 17900 kr Den alla andra ska slå

  Apple iPad Air (2020)

  Riktpris: 10300 kr Bäst iPad Air hittills

  Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Riktpris: kr Ett tufft dilemma

  Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Riktpris: 13500 kr Fantastisk surfplatta för underhållning och produktivitet
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.