Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

MWC 2019: Man kan ringa med den också

Många betraktar mobilen främst som en läs- och underhållningsenhet. Motorola V7 är till för dem.

Av / 2019-02-25 - 16:16
MWC 2019: Man kan ringa med den också

Film ska ses på bio. Men i praktiken tittar allt fler på mobilens lilla skärm, på väg till och från jobbet. För att göra upplevelsen lite större har Lenovo byggt en enhet som är mer surfplatta än smartmobil – och alltså i praktiken återuppfunnit mellankategorin ”phablets”.

Lenovo Tab V7, som den heter, har en skärm på hela 6,9 tum. Lite beroende på hur man ser på saken gör det den till en ultrakompakt surfplatta eller en enorm telefon. För även om den verkar vara en surfplatta, och ingen mobil, så kan man faktiskt ringa med den.

Med mobila mått är Tab V7 inte direkt någon racer. Processorn är en åttakärnig Snapdragon 450 och det finns 4 GB RAM-minne och 32 eller 64 GB lagringskapacitet. Skärmupplösningen ligger däremot i den bättre änden: 1080 x 2160 – och tack vare ljud från Dolby är det uppenbart att V7 är mer avsedd för filmtittning än att ha mot kinden och prata i. Det finns plats för två SIM-kort och ett SD-kort för extra lagring.

Lenovo V7 släpps i april. Priset är en angenäm nyhet: 249 euro, vilket bör de den ett svensk pris på strax under 3 000 kr.

På baksidan sitter en fingeravtrycksläsare och en enda 13 Mp-kamera. Foto: Lenovo.
På baksidan sitter en fingeravtrycksläsare och en enda 13 Mp-kamera. Foto: Lenovo.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel