Nyhet

Motorolas snabbaste Moto G någonsin

Motorola fortsätter att släppa nya produkter i den populära Moto G-serien.
forfatter

Det har bara gått en månad sedan Motorola lanserade budgetmobilen Moto G30 med 64 Mp-kamera och 90 Hz-skärm för bara 2 000 kronor. Ändå är de redan färdiga med två nya telefoner som är redo att utmana marknaden med otroligt bra specifikationer till budgetpris.

Motorola Moto G100

Den dyraste av de två, Motorola Moto G100, är ​​baserad på Android 11 och den senaste Snapdragon 870 5G-mobilplattformen, som ger användaren både 5G och Wi-Fi 6. Dessutom har den 8 GB minne och 128 GB inbyggt lagringsutrymme, som kan utökas med upp till 1 TB microSD-kort.

Precis som Moto G30 har Moto G100 en skärm med 90 Hz i uppdateringsfrekvens, vilket ger en lättflytande och stabil bild. Skärmen är 6,7 tum i 21:9-format och är HDR10-certifierad, vilket enligt pressmeddelandet får innehållet att lysa med levande, verklighetstrogna färger och en förbättrad ljusstyrka och kontrast.

Motorola Moto G100
Motorola Moto G100. (Foto: Motorola)

Kameran har en huvudsensor med 64 Mp-upplösning och Quad Pixel-teknik som har fyra gånger högre ljuskänslighet i dålig belysning, lovar Motorola. Dessutom en 16 Mp-ultravidvinkelkamera med inbyggt ringljus som gör att man kan komma fem gånger närmare motivet än med en standardlins.

Den nya Ready For-plattformen innebär att användaren kan ansluta sin Motorola-mobil till TV:n, datorskärmen eller bärbara datorn – en teknik som i princip påminner om Samsung DeX.

Moto G100 släpps 9 april och kostar 5 000 kronor.

Motorola Moto G100
Med funktionen Ready For kan man bland annat koppla mobilen till TV:n och få storskärmsbild. (Foto: Motorola)

Motorola Moto G50

Motorola är också klara med en efterträdare till Motorola Moto g 5G plus, som hittills varit den billigaste 5G-mobilen på marknaden. Moto G50 sänker priset ytterligare, till 2 500 kronor.

För den överkomliga summan får man en 5G-mobil med 6,5-tums skärm i HD+-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 90 Hz. Kameran har 48 megapixlar och Motorolas Quad Pixel-teknik som fångar upp mer ljus. Det speciella Macro Vision-objektivet tar fotografen 2,5 gånger närmare motivet än en standardlins, lovar Motorola.

Moto G50
Motorola Moto G50 är den billigaste 5G-mobilen på marknaden hittills. (Foto: Motorola)

Hele herligheden drives af Qualcomm Snapdragon 480 5G Mobile Platform, og med i købet får

Hela härligheten drivs av Qualcomm Snapdragon 480 5G Mobile Platform, och med köpet får man antingen 64 eller 128 GB inbyggt lagringsutrymme och ett batteri på 5 000 mAh.

Moto G50 kommer till Sverige 15 april och kostar 2 500 kronor.

moto.com/se

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.