TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Lenovo klar med Windows 11 och nya Android-plattor

De första datorerna med Windows 11 och världens lättaste bärbara 14 -tums OLED. Dessutom två Android -surfplattor.

forfatter
Publicerad 2021-09-09 - 09:01

Kinesiska Lenovo är världens största PC -tillverkare, och på företagets årliga teknikkonferens, Tech World 2021, presenterade kineserna bland annat nya modeller i den så kallade Yoga-serien.

Yoga Slim 7 Carbon

Först ut är nya Lenovo Yoga Slim 7 Carbon, som bara är 14,9 mm och väger 1,1 kg. Enligt tillverkaren är Yoga Slim 7 Carbon världens lättaste 14″ bärbara med OLED -panel, och sedan erbjuder den en debut för Windows 11.

Skärmen levererar bild i 16:10 -format, 2,8K -upplösning och DisplayHDR, och sedan kan du välja till Corning Gorilla Glass för ökad robusthet.

Lenovo Yoga Slim 7 Carbon
Lenovo Yoga Slim 7 Carbon. (Foto: Lenovo)

Den har upp till en 8-kärnig AMD Ryzen 7 5800U-serie processorer med AMD Radeon-grafik, precis som NVIDIA GeForce MX450-grafik kan väljas till om du önskar högre prestanda för spel.

Yoga Slim 7 Carbon kan konfigureras med upp till 16 GB RAM, upp till 1 TB PCIe M.2 SSD internminne och har ett 61 Watt batteri med dubbelladdare som kan ladda maskinen snabbt via Rapid Charge Express.

Yoga Slim 7 Pro

Därefter har Lenovo lanserat Yoga Slim 7 Pro med Windows 11, 16″ QHD -skärm med IPS -pekskärm, 2,5K upplösning, 16:10 skärmformat och en maximal ljusstyrka på 500 nits.

Yoga Slim 7 Pro har också en inbyggd pekplatta, som är 11 procent större än föregående generation.

Lenovo Yoga Slim 7 Pro
Lenovo Yoga Slim 7 Pro. (Foto: Lenovo)

Maskinen är utrustad med en processor upp till AMD Ryzen 7 5800H och upp till NVIDIA GeForce RTX 3050 Laptop GPU, som är lämplig för både tunga grafikuppgifter och underhållning. Den kan beställas med upp till 16 GB tvåkanals DDR4-RAM, upp till 1 TB PCIe M.2 SSD2-lagringsutrymme och ett 75 Watt batteri med Rapid Charge Boost.

Surfplattor med 5G

Allt handlade dock inte om Windows 11 på Tech World 2021. Det fanns också plats för två Android-baserade surfplattor, varav Lenovo Tab P12 Pro är den absoluta flaggskeppsprodukten.

Produkten levereras med en 12,6″ AMOLED -skärm med en upplösning på 2560 x 1600 pixlar, och stöder både HDR10 + och Dolby Vision. Ljudet levereras av fyra JBL -högtalare med uppslukande Dolby Atmos -ljud som återges via Lenovo Premium Audio.

Under huven gömmer Lenovo Tab P12 Pro en Snapdragon 870-processor, upp till 8 GB RAM och WiFi-6-anslutning. Dessutom kan du få en modell med 5G -stöd.

Lenovo Tab P12 Pro.
Lenovo Tab P12 Pro. (Foto: Lenovo)

Själva surfplattan väger bara 565 gram – och fullt utrustad cirka 1 kg – och har en tjocklek på bara 5,63 millimeter. Batteriet är hela 10200 mAh.

Den lite mindre Lenovo Tab P11 5G kommer – som namnet antyder – med 5G som standard. Dessutom 11″ IPS -skärm med 2K -upplösning och Dolby Vision.

Tab P11 5G har fyra JBL -högtalare med Dolby Atmos -stöd. Dessutom stöder den DisplayPort och levereras med valfritt tangentbord samt Lenovo Precision Pen 2. Bakom skärmen finns en Snapdragon 750G-processor samt upp till 8 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme. Batterikapaciteten är 7700mAh.

Vi vet ännu inte priser och tillgänglighet.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend