Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Lenovo klar med Windows 11 och nya Android-plattor

De första datorerna med Windows 11 och världens lättaste bärbara 14 -tums OLED. Dessutom två Android -surfplattor.

Kinesiska Lenovo är världens största PC -tillverkare, och på företagets årliga teknikkonferens, Tech World 2021, presenterade kineserna bland annat nya modeller i den så kallade Yoga-serien.

Yoga Slim 7 Carbon

Först ut är nya Lenovo Yoga Slim 7 Carbon, som bara är 14,9 mm och väger 1,1 kg. Enligt tillverkaren är Yoga Slim 7 Carbon världens lättaste 14″ bärbara med OLED -panel, och sedan erbjuder den en debut för Windows 11.

Skärmen levererar bild i 16:10 -format, 2,8K -upplösning och DisplayHDR, och sedan kan du välja till Corning Gorilla Glass för ökad robusthet.

Lenovo Yoga Slim 7 Carbon

Lenovo Yoga Slim 7 Carbon. (Foto: Lenovo)

Den har upp till en 8-kärnig AMD Ryzen 7 5800U-serie processorer med AMD Radeon-grafik, precis som NVIDIA GeForce MX450-grafik kan väljas till om du önskar högre prestanda för spel.

Annons

Yoga Slim 7 Carbon kan konfigureras med upp till 16 GB RAM, upp till 1 TB PCIe M.2 SSD internminne och har ett 61 Watt batteri med dubbelladdare som kan ladda maskinen snabbt via Rapid Charge Express.

Yoga Slim 7 Pro

Därefter har Lenovo lanserat Yoga Slim 7 Pro med Windows 11, 16″ QHD -skärm med IPS -pekskärm, 2,5K upplösning, 16:10 skärmformat och en maximal ljusstyrka på 500 nits.

Yoga Slim 7 Pro har också en inbyggd pekplatta, som är 11 procent större än föregående generation.

Lenovo Yoga Slim 7 Pro

Lenovo Yoga Slim 7 Pro. (Foto: Lenovo)

Maskinen är utrustad med en processor upp till AMD Ryzen 7 5800H och upp till NVIDIA GeForce RTX 3050 Laptop GPU, som är lämplig för både tunga grafikuppgifter och underhållning. Den kan beställas med upp till 16 GB tvåkanals DDR4-RAM, upp till 1 TB PCIe M.2 SSD2-lagringsutrymme och ett 75 Watt batteri med Rapid Charge Boost.

Annons

Surfplattor med 5G

Allt handlade dock inte om Windows 11 på Tech World 2021. Det fanns också plats för två Android-baserade surfplattor, varav Lenovo Tab P12 Pro är den absoluta flaggskeppsprodukten.

Produkten levereras med en 12,6″ AMOLED -skärm med en upplösning på 2560 x 1600 pixlar, och stöder både HDR10 + och Dolby Vision. Ljudet levereras av fyra JBL -högtalare med uppslukande Dolby Atmos -ljud som återges via Lenovo Premium Audio.

Under huven gömmer Lenovo Tab P12 Pro en Snapdragon 870-processor, upp till 8 GB RAM och WiFi-6-anslutning. Dessutom kan du få en modell med 5G -stöd.

Lenovo Tab P12 Pro.

Lenovo Tab P12 Pro. (Foto: Lenovo)

Själva surfplattan väger bara 565 gram – och fullt utrustad cirka 1 kg – och har en tjocklek på bara 5,63 millimeter. Batteriet är hela 10200 mAh.

Annons

Den lite mindre Lenovo Tab P11 5G kommer – som namnet antyder – med 5G som standard. Dessutom 11″ IPS -skärm med 2K -upplösning och Dolby Vision.

Tab P11 5G har fyra JBL -högtalare med Dolby Atmos -stöd. Dessutom stöder den DisplayPort och levereras med valfritt tangentbord samt Lenovo Precision Pen 2. Bakom skärmen finns en Snapdragon 750G-processor samt upp till 8 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme. Batterikapaciteten är 7700mAh.

Vi vet ännu inte priser och tillgänglighet.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.