Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Jonathan Ive lämnar Apple

Apples designchef, en av företagets absolutaste viktigaste personer, lämnar företaget nästa år.

Av / 2019-06-28 - 11:23
Jonathan Ive lämnar Apple

Jonathan Ive är ett namn som de flesta Apple-fans känner igen väldigt väl. Han har ansvarat för utformningen av många av Apples mest ikoniska produkter, bland annat iPhone, iPod, iPad och Apple Watch.

Det var också Ive som 2013 låg bakom det radikala nya utseendet på iOS 7.

Apples grundare och nu avlidne VD, Steve Jobs, samarbetade nära Jonathan Ive och de två låg bakom utvecklingen av den första iMac-datorn som kom 1998.

Men nu är det slut. I en intervju med Financial Times berättar Ive att han lämnar Apple 2020 för att starta ett eget designföretag som heter LoveFrom. Apple blir företagets viktigaste kund, betonar Ive och försöker lugna kunder och investerare som är medvetna om hans stora betydelse för Apples framgång under åren.

”Apple kommer att fortsätta kunna dra nytta av Jonys talang och kommer att arbeta med honom på utvalda projekt”, säger Tim Cooks chef i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

”Efter att ha haft ett nära samarbeta i så många år är jag glad att vårt förhållande fortsätter att utvecklas och jag ser fram emot vårt framtida samarbete med Jony.”

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen