Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

iPhone 6s tål mer än Samsung Galaxy S7

Jodå, Galaxy S7 är vattentät på riktigt, men den tål inte i närheten av så mycket stryk som Apples iPhone.

Av / 2016-03-15 - 11:14
iPhone 6s tål mer än Samsung Galaxy S7

öretaget SquareTrade har undersökt hållbarheten i de senaste mobilerna från Samsung. Det berättar de i ett pressmeddelande som dök upp vår inkorg för en liten stund sedan.

Om testerna som SquareTrade utsätter telefonerna för är hundraprocentigt vetenskapliga vet vi inte, men om inte annat så är de underhållande att titta på¨.

Samsung hävdar själva att både Galaxy S7 och s7 edge är vattentäta ner till 1,5 meter och kan överleva där i 30 minuter. Det bestämde sig SquareTrade för att pröva med hjälp av roboten ”DunkBot” – och annan misshandel utfördes av ”TumbleBot” när den simulerade de hårda strapatser en mobiltelefon riskerar att råka ut för.

Galaxy S7 och S7 edge jämfördes mot iPhone 6s och 6s Plus.

Hur det gick kan du se i den här videon:

SquareTrades hållbarhetstest kom fram till följande:

  1. Motståndskraftig mot vatten? Ja. Vattentät? Nej.

Både S7 och S7 edge överlevde 30 minuter under vatten, men efteråt lät ljudet permanent sämre. iPhone 6s tappade ljudet totalt och fick vattenskador under skärmen, medan 6s Plus börja bete sig konstigt efter 20 minuter och dog helt efter 24 minuter.

  1. iPhone 6s är en tuffing.

iPhone 6s var den enda av telefonen som klarade omild behandling utan väsentliga skador. Både S7 och S7 edge fick betydande skador på bakpanelen, och båda skärmarna fick mindre repor. Skärmen på iPhone 6s Plus krossades däremot helt och hållet.

  1. Kraschsäker? Nix!

När telefonerna släpptes från1,8 meters höjd så gick Galaxy S7 sönder efter fjärde fallet, och S7 blev oanvändbar efter det sjunde. Ett fall från samma höjd direkt på skärmen mosade S7 direkt och S7 edge på det andra.

  1. Böjlighet fortfarande svårt för Samsung.

I böjtestet klarade S7 edge exakt lika mycket som föregångaren S6 edge. Den knäcktes vid 50 kilos tryck och dog helt vid 77 kg. S7 klarade 77 kg, samma som iPhone 6s.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen