Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Här är Huaweis nästa toppmodell

Så kommer Huaweis kommande Mate 40-serie att se ut.

Av / 2020-08-04 - 23:26
Här är Huaweis nästa toppmodell

Huawei Mate 30-serien lanserades aldrig i Sverige. Efter den amerikanska bojkotten av den kinesiska mobilproducenten, som innebar att Huawei-mobiler får klara sig utan Googles appar och tjänster, var Mate 30-mobilerna de första som skulle klara sig på egen hand.

Och det var för tidigt, menade Huawei i Skandinavien, som istället lanserade Huawei Nova 5T för att ha en ny produkt till julhandeln.

Men i år tog Huawei språnget och lanserade P40-serien, som kom med AppGallery och Huawei Mobile Services istället för Googles ekosystem. Det är därför troligt att även mobilerna i den kommande Mate 40-serien kommer till svenska butikshyllor.

Läs också Tack och hej, Huawei AppGallery ger inte användarna den upplevelse de förväntar sig. Lösningen är inte alternativa app-butiker. Avsaknaden av Google betyder att Huawei får säga farväl till den svenska marknaden.

Läckta illustrationer visar ny design

Men så länge behöver vi inte vänta för att se hur de två modellerna i den kommande Mate 40-serien – Huawei Mate 40 och Huawei Mate 40 Pro – kommer se ut.

Tack vare den kända Twitter-användaren Steve Hemmerstoffer, även känd som @OnLeaks, har de första läckta datorgenererade illustrationerna redan hittat ut på nätet.

Illustrationerna visar de kommande Android-mobilerna från alla sidor, och det är många likheter med Mate 30-serien, men även några avgörande skillnader.

Exempelvis är den lilla flärpen överst på skärmen från Mate 30-serien ersatt med ett långt utstansat hål i Mate 40-serien. Den runda kameramodulen på baksidan är mer framträdande än på föregångarna.

Huawei Mate 40 kommer tydligen med en skärm på 6,4 tum, medan Mate 40 Pro får en 6,7-tums skärm.

De läckta bilderna kan du se i galleriet här under.

HUAWEI-MATE40-01 HUAWEI-MATE40-02 HUAWEI-MATE40-5K-1 HUAWEI-MATE40-09 HUAWEI-MATE40-011
<
>
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen