Här är Huaweis nästa toppmodell

Så kommer Huaweis kommande Mate 40-serie att se ut.

Huawei Mate 30-serien lanserades aldrig i Sverige. Efter den amerikanska bojkotten av den kinesiska mobilproducenten, som innebar att Huawei-mobiler får klara sig utan Googles appar och tjänster, var Mate 30-mobilerna de första som skulle klara sig på egen hand.

Och det var för tidigt, menade Huawei i Skandinavien, som istället lanserade Huawei Nova 5T för att ha en ny produkt till julhandeln.

Men i år tog Huawei språnget och lanserade P40-serien, som kom med AppGallery och Huawei Mobile Services istället för Googles ekosystem. Det är därför troligt att även mobilerna i den kommande Mate 40-serien kommer till svenska butikshyllor.

Läs också Tack och hej, Huawei AppGallery ger inte användarna den upplevelse de förväntar sig. Lösningen är inte alternativa app-butiker. Avsaknaden av Google betyder att Huawei får säga farväl till den svenska marknaden.

Läckta illustrationer visar ny design

Men så länge behöver vi inte vänta för att se hur de två modellerna i den kommande Mate 40-serien – Huawei Mate 40 och Huawei Mate 40 Pro – kommer se ut.

Tack vare den kända Twitter-användaren Steve Hemmerstoffer, även känd som @OnLeaks, har de första läckta datorgenererade illustrationerna redan hittat ut på nätet.

Illustrationerna visar de kommande Android-mobilerna från alla sidor, och det är många likheter med Mate 30-serien, men även några avgörande skillnader.

Exempelvis är den lilla flärpen överst på skärmen från Mate 30-serien ersatt med ett långt utstansat hål i Mate 40-serien. Den runda kameramodulen på baksidan är mer framträdande än på föregångarna.

Huawei Mate 40 kommer tydligen med en skärm på 6,4 tum, medan Mate 40 Pro får en 6,7-tums skärm.

De läckta bilderna kan du se i galleriet här under.

HUAWEI-MATE40-01 HUAWEI-MATE40-02 HUAWEI-MATE40-5K-1 HUAWEI-MATE40-09 HUAWEI-MATE40-011
<
>
PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.
  Slutet för Europas största fotomässa.
  Parlamentet vill skapa bättre hållbarhet genom att främja återvinning och reparation och genom att bekämpa metoder som förkortar enheternas livslängd.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple Watch SE

  Riktpris: 3200 kr Apple Watch SE

  Apple iPhone 12 Pro Max

  Riktpris: 17900 kr Den alla andra ska slå

  Apple iPad Air (2020)

  Riktpris: 10300 kr Bäst iPad Air hittills

  Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Riktpris: kr Ett tufft dilemma
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.