TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nya sportklockor från Garmin

Garmin firar Global Running Day med inte mindre än två klockor. En av dem laddas av solen.

forfatter
Publicerad 2022-06-01 - 16:29

Till Global Running Day släpper Garmin två klockserier för träningsintresserade: Forerunner 955 och Forerunner 255.

Garmin Forerunner 955 Solar
Garmin Forerunner 955 Solar. Foto: Garmin

Forerunner 955 Solar – laddas av solen

Forerunner 955 Solar är Garmins första GPS-sportklocka med solcells-laddning. Med sitt soldrivna Power Glass kan Forerunner 955 Solar ge upp till 20 dagars batteritid i smartwatch-läge och upp till 49 timmar i GPS-läge.

Läs också Bästa träningssällskapet! Vi bad ett par tillverkare av träningsklockor plocka fram sin storsäljare i just det segmentet för att göra en liten jämförelse. Spännande tycker vi!

Multisportklockan är designad för att tåla mycket, med en färgpekskärm som Garmin lovar är både ”lättläst och kristallklar”, och naturligtvis med Garmins användargränssnitt och knappkontroll. Detta bör ge snabb åtkomst till hälsofunktioner, enklare kontroll på kartskärmen och mer.

Garmin Forerunner 955
Garmin Forerunner 955 har flera användbara funktioner för aktiva idrottare. Finns som både Forerunner 955 och Forerunner 955 Solar. Endast den senare har solladdning. Foto: Garmin

Forerunner 955 Solar är utvecklad för löpare med nya funktioner som att mäta Hjärtfrekvensvariabilitet under sömnen (HRV), samt den nya funktionen Training Readiness Score, som ger information om hur du kan dra nytta av träning när det gäller sömn, återhämtningstid, HRV-status och mer. Dessutom finns det en tävlingswidget för att hjälpa till med planeringen inför nästa tävling.

Om du vill ha klockan utan sol kallas den helt enkelt Forerunner 955.

Läs hela pressmeddelandet här.

Garmin Forerunner 255
Garmin Forerunner 255. Foto: Garmin

Forerunner 255 – seriös GPS-klocka till ett överkomligt pris

Om du kan klara dig med en lite enklare klocka, samt 14 dagars batteritid i smartwatch-läge och 30 timmar i GPS-läge, kan den billigare Forerunner 255 vara klockan för dig.

Den finns i två versioner, var och en i två storlekar. Forerunner 255S och 255S Music har 41 mm urtavla, medan Forerunner 255 och 255 Music mäter 46 mm.

Läs också Jaybird Vista 2 -Pålitlig träningskompis Träningen blir ju alltid lite lättare med favoritmusiken i öronen. Men det är mycket som ska stämma för att det ska bli hiss istället för diss.
Jaybird Vista 2

Klockorna har flera användbara funktioner. Som morgonrapporten, som ger dagens väderutsikter, förslag på träningsmängder samt information om hur din sömn har varit. Triathlon- och multisportstöd gör att du enkelt kan välja mellan aktiviteter som simning, cykling och löpning under tävling eller träning. Liksom Forerunner 955 och 955 Solar har klockorna HRV-status och även en tävlingswidget som ger information före tävlingen. Med prestandadata, vädervarningar och nedräkningstimer.

Garmin Forerunner 255 lifestyle
Garmin Forerunner 255 är perfekt för löpare. Foto: Garmin

Klockorna har också Garmin Pay, som låter dig betala kontaktlöst i butik. Dessutom kan Forerunner 255 Music och Forerunner 255S Music lagra upp till 500 låtar i din klocka, som enkelt kan laddas upp från Apple- och Android-enheter via spellistor från tredje parts musiktjänster som Spotify och Deezer (prenumeration krävs). Musiken kan sedan strömmas direkt till dina trådlösa öronsnäckor, utan att behöva blanda in din telefon.

Läs hela pressmeddelandet om Forerunner 255 här.

Läs också Här är domen över Beats träningsproppar Beats Fit Pro har aktiv brusreducering och 3D-ljud. De sitter fantastiskt, men hur låter de?
Beats Fit Pro 2

Forerunner 955 og 255: Priser och tillgänglighet

Garmin Forerunner 955 och 955 Solar kostar 5 899 kr respektive 6 999 kronor. Forerunner 255 och Forerunner 255S kostar båda 3 799 SEK, medan de i Music-versionen landar på 4 299 riksdaler.

garmin.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Inga reservdelar: Kunder får vänta i flera månader Apple släpar efter med reparationer.
Nu kan du köpa Huawei Watch GT 3 Pro Titanium och Ceramic Nyligen skrev vi om en ny generation smarta produkter från Huawei som var på gång. Nu är väntan över för en del - Watch GT3 Pro finns att köpa.
Inga fler utgåvor av Samsungs folkmobil. Det kommer aldrig släppas någon Samsung Galaxy S22 FE.
Så ser den ut! [UPPDATERAD] Kanske för att undvika läckor har Nothing själv "läckt" bild av företagets kommande smartphone.
5G-mobil för under 3 000 kronor Motorola lanserar ännu en billig mobil med 5G.
Så blir iPadOS 16 Många av de nya funktionerna har iPadOS gemensamt med macOS och iOS.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend