Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Brinnande Samsung-mobil gjorde att flygplan evakuerades

En Samsung Galaxy A21 självantände strax efter att ett plan från Alaska Airlines landat i Seattle.

Gissa om den här historien får ingenjörer och marknadsförare på Samsung att börja kallsvettas?

I går rapporterade The Seattle Times att en mobiltelefon hade fattat eld på en Alaska Airlines-flygning, direkt efter att planet landat på Seattle-Tacoma International Airport.

Den brinnande mobiltelefonen utvecklade så mycket rök att besättning tvingades utföra en evakuering genom planets nödutgångar. Två passagerare fick sedan behandlas för rökförgiftning på ett lokalt sjukhus.

Och vad var det för mobil som brann?

Annons

Perry Cooper, talesman för flygplatsen i Seattle, skriver i ett mejl till Seattle Times att det var en Samsung-mobil.

”Efter att ha undersökt saken noga kan jag konstatera att mobiltelefonen var bränd till oigenkännlighet. Men under ett förhör av ägaren till mobiltelefonen som utfördes av flygplatspolisen berättade passageraren att det var en Samsung Galaxy A21.”

En Samsung Galaxy A21 började brinna och gjorde att ett Alaska Airlines-plan som just hade flugit till Seattle från New Orleans fick evakueras. (Foto: Samsung)

 

Besättningen släckte elden i telefonen med hjälp av skumsläckare och en brandsäker batteripåse, vilket dock inte förhindrade den starka rökutvecklingen.

Annons

Gårdagens händelser väcker minnen från Samsungs stora problem med Galaxy Note 7-mobilen för fem år sedan.

Efter flera fall av Note 7-mobiler som överhettades och började brinna i händerna på sina ägare tvingades Samsung snabbt dra tillbaka Galaxy Note 7.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.