TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Brinnande Samsung-mobil gjorde att flygplan evakuerades

En Samsung Galaxy A21 självantände strax efter att ett plan från Alaska Airlines landat i Seattle.

Gissa om den här historien får ingenjörer och marknadsförare på Samsung att börja kallsvettas?

I går rapporterade The Seattle Times att en mobiltelefon hade fattat eld på en Alaska Airlines-flygning, direkt efter att planet landat på Seattle-Tacoma International Airport.

Den brinnande mobiltelefonen utvecklade så mycket rök att besättning tvingades utföra en evakuering genom planets nödutgångar. Två passagerare fick sedan behandlas för rökförgiftning på ett lokalt sjukhus.

Och vad var det för mobil som brann?

Perry Cooper, talesman för flygplatsen i Seattle, skriver i ett mejl till Seattle Times att det var en Samsung-mobil.

”Efter att ha undersökt saken noga kan jag konstatera att mobiltelefonen var bränd till oigenkännlighet. Men under ett förhör av ägaren till mobiltelefonen som utfördes av flygplatspolisen berättade passageraren att det var en Samsung Galaxy A21.”

En Samsung Galaxy A21 började brinna och gjorde att ett Alaska Airlines-plan som just hade flugit till Seattle från New Orleans fick evakueras. (Foto: Samsung)

 

Besättningen släckte elden i telefonen med hjälp av skumsläckare och en brandsäker batteripåse, vilket dock inte förhindrade den starka rökutvecklingen.

Gårdagens händelser väcker minnen från Samsungs stora problem med Galaxy Note 7-mobilen för fem år sedan.

Efter flera fall av Note 7-mobiler som överhettades och började brinna i händerna på sina ägare tvingades Samsung snabbt dra tillbaka Galaxy Note 7.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.