Nyheter

Sonos uppdaterar gränssnittet med en ny sökfunktion, ny surfplatte-app och enklare styrning av musik i olika rum.
Annons
Annons
forfatter

Trådlösa musiksystem är populärare än någonsin och marknadsledande Sonos har börjat märka av konkurrensen från andra aktörer som Samsung, LG och Denon, som alla har lanserat sina egna multiroom-system. En viktig förklaring till Sonos popularitet är den enkla användningen och stödet för olika musiktjänster.

Bättre menyer
I dag släpper Sonos en uppdatering av sina trådlösa musikenheter, närmare bestämt version 5.3. Det är en ordentlig ”ansiktslyftning” som sägs vara ett svar på önskemål från användare över hela världen. En av prioriteringarna ska ha varit att förbättra Sonos multiroom-funktion. Därför syns numera rums-menyn, som visar vilken musik spelas i olika rum, alltid längst upp till höger i Sonos-appen.

SonosApp_Android_RoomsMenu

Surfplatte-versionen får även en ny menystruktur, där det är enklare att växla mellan musiken som spelas och musiken du letar efter. Sonos hävdar också att de har förbättrat sökfunktionen för både surfplattor och mobiler, så att det är enklare att lyssna på musik och lägga till nya låtar samtidigt. Det ska också vara enklare att hoppa till den delen av låten du vill höra.

SonosApp_iOS_MusicMenu-e1422370298504

Går att ladda ner i dag
Har du en Android-enhet kan du prova den nya appen redan i dag, genom att ladda ner beta-versionen av Sonos 5.3. Den fullständiga versionen, inklusive den för iOS-enheter, släpps någon gång under de kommande månaderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Annons
Annons

Läs också

LG Display har flera nya OLED-skärmstorlekar 2021, inklusive en efterlängtad 42-tummare. Frågan är bara vilken av TV-tillverkarna som hinner använda den först.
LG visar upp både små och stora TV-apparater på CES 2021, men den här tar priset.
TCL satsar hårt på den nya MiniLED-tekniken och har planer på flera modeller 2021.
LG är på gång med flera TV-nyheter i år, inklusive en helt ny OLED-panel!
Nio nya kinesiska teknikföretag nu blockerade från amerikanska investerare
Renaults ikoniska småbil blir elektrisk, men du får vänta tills du kan köpa den.
När lanseringsfesten hålls på nätet kan man lika gärna passa på att göra något extravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft än många bärbara PC-datorer.
Succéförfattaren till ”Bosch” kommer med en ny serie på Netflix.
Är batteriet dåligt i din Sonos Move? Nu kan du byta ut det själv.
Samsungs nya trådlösa öronproppar har intelligent aktiv brusreducering.
Precis som förra året kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre olika varianter: Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorma videovägg hamnar antagligen inte i vardagsrummet i första taget, men du kommer nog få se den i aktion ändå!
Trappar upp kampen mot Sonos med nya Sound Bar 550.
Externt grafikkort ger den kompakta bärbara datorn extra muskler för spel både hemma och borta.
Användbart 35 mm-objektiv till Sonys fullformatkameror.