Apple försvarar puckelryggen

Tim Cook menar att funktion går före form denna gång

I förra veckan släppte Apple sitt första egna batteriskal till iPhone 6s. Det hade flera smarta fördelar jämfört med konkurrenterna. Men på ett område ligger det faktiskt efter dem – designen.

Det dröjde inte länge innan nätet svämmade över av negativa reaktioner. Folk undrade om det var en praktikant hade designat det och om John Ive, Apples designchef, verkligen hade godkänt det. Framför allt var det den märkliga bulan som folk reagerade på och skalet fick snabbt öknamnet ”the hump” – eller ”puckeln”.

Mashable passade på att fråga Tim Cook om skalet när de träffade honom.

– Jag skulle inte kalla den ”puckeln”, sa Cook.

Han menade att skalet är designat för att lätt kunna sättas på och tas av och att det därmed måste vara av ett mjukt material. Och därmed är tydligen bulan en logiskt följd…

Många har också menat att Apple genom att släppa skalet mer eller mindre medgett att batteritiden på iPhone 6 inte duger. Men det höll inte Cook med om.

– Om du laddar din mobil varje dag behöver du förmodligen inte skalet alls. Men om du är ute i skogen och blir borta över natten är det bra att ha.

Mophie Juice Pack för iPhone
Mophie Juice Pack för iPhone

Vi har också sett en teori på nätet om att Apple inte hade så mycket att välja på då Mophie, en annan tillverkare av skal, faktiskt har tagit patent på många av sina lösningar.

Källa: Mashable

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple Watch SE

  Riktpris: 3200 kr Apple Watch SE

  Apple iPhone 12 Pro Max

  Riktpris: 17900 kr Den alla andra ska slå

  Apple iPad Air (2020)

  Riktpris: 10300 kr Bäst iPad Air hittills

  Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Riktpris: kr Ett tufft dilemma
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.