Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Apple försvarar puckelryggen

Tim Cook menar att funktion går före form denna gång

Av / 2015-12-14 - 11:18
Apple försvarar puckelryggen

I förra veckan släppte Apple sitt första egna batteriskal till iPhone 6s. Det hade flera smarta fördelar jämfört med konkurrenterna. Men på ett område ligger det faktiskt efter dem – designen.

Det dröjde inte länge innan nätet svämmade över av negativa reaktioner. Folk undrade om det var en praktikant hade designat det och om John Ive, Apples designchef, verkligen hade godkänt det. Framför allt var det den märkliga bulan som folk reagerade på och skalet fick snabbt öknamnet ”the hump” – eller ”puckeln”.

Mashable passade på att fråga Tim Cook om skalet när de träffade honom.

– Jag skulle inte kalla den ”puckeln”, sa Cook.

Han menade att skalet är designat för att lätt kunna sättas på och tas av och att det därmed måste vara av ett mjukt material. Och därmed är tydligen bulan en logiskt följd…

Många har också menat att Apple genom att släppa skalet mer eller mindre medgett att batteritiden på iPhone 6 inte duger. Men det höll inte Cook med om.

– Om du laddar din mobil varje dag behöver du förmodligen inte skalet alls. Men om du är ute i skogen och blir borta över natten är det bra att ha.

Mophie Juice Pack för iPhone
Mophie Juice Pack för iPhone

Vi har också sett en teori på nätet om att Apple inte hade så mycket att välja på då Mophie, en annan tillverkare av skal, faktiskt har tagit patent på många av sina lösningar.

Källa: Mashable

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen