TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Tv-fjärr för smartklockan

Comhem utvecklar appar för smartklockor

forfatter
Publicerad 2016-01-05 - 13:53

Snart kanske du slipper leta efter fjärrkontrollen för att byta kanal på din Tivo kabelbox. Comhem håller nämligen på att ta fram appar för smartklockor som kan ersätta den.

Redan tidigare har man kunnat styra boxen från deras appar för smartmobiler och surfplattor. Men nu tittar man alltså på möjligheten att flytta styrningen till ännu mindre skärmar.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

– Vi är fortfarande i utvecklingsstadiet, men vi tror att wearables kan göra att det blir enklare att styra tv:n. Det här är en prototyp, men om intresset är stort bland våra kunder, så kanske vi lanserar den i framtiden, säger James Lowther, Commercial director på Com Hem.

Från appen ska man kunna styra alla de vanligaste funktionerna, som att bläddra mellan kanaler, pausa sändningen, starta inspelning och ta upp TV-guiden. Förhoppningsvis är tillräckligt många intresserade för att man ska ta det till en färdig produkt. Appen kommer i så fall både till Apple- och Android-klockor.

Så här är det tänkt att fungera:

https://youtu.be/0K8umi1XQ0s

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Så förhindrar Apple App Store-bedrägerier År 2021 förhindrade Apple 1,6 miljoner riskabla och opålitliga appar och appuppdateringar från att lura användare.
Fler än 500 000 Huawei-mobiler infekterade av Joker-trojaner Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Nu kan du titta på TikTok på TV! Snart kommer den populära TikTok-appen till Samsungs smarta TV-apparater.
Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra Samsung har startat samarbete med Google som nu lägger till företagets portfölj av Nest-produkter i SmartThings.
Ajöss till gratis Google-lagring Google varnar användare av Gmail, Drive och Foton – ditt innehåll kan raderas
Tidal Connect tar kontroll över musiken Tidal gör som Spotify: Med Tidal Connect är det lättare att strömma musik till kompatibla högtalare.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend