Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Tv-fjärr för smartklockan

Comhem utvecklar appar för smartklockor

Av / 2016-01-05 - 13:53
Tv-fjärr för smartklockan

Snart kanske du slipper leta efter fjärrkontrollen för att byta kanal på din Tivo kabelbox. Comhem håller nämligen på att ta fram appar för smartklockor som kan ersätta den.

Redan tidigare har man kunnat styra boxen från deras appar för smartmobiler och surfplattor. Men nu tittar man alltså på möjligheten att flytta styrningen till ännu mindre skärmar.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

– Vi är fortfarande i utvecklingsstadiet, men vi tror att wearables kan göra att det blir enklare att styra tv:n. Det här är en prototyp, men om intresset är stort bland våra kunder, så kanske vi lanserar den i framtiden, säger James Lowther, Commercial director på Com Hem.

Från appen ska man kunna styra alla de vanligaste funktionerna, som att bläddra mellan kanaler, pausa sändningen, starta inspelning och ta upp TV-guiden. Förhoppningsvis är tillräckligt många intresserade för att man ska ta det till en färdig produkt. Appen kommer i så fall både till Apple- och Android-klockor.

Så här är det tänkt att fungera:

https://youtu.be/0K8umi1XQ0s

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen