TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

App Store stoppade misstänkta transaktioner värda nästan 1,5 miljarder dollar 2021

År 2021 förhindrade Apple 1,6 miljoner riskabla och opålitliga appar och appuppdateringar från att lura användare.

forfatter
Publicerad 2022-06-02 - 12:40

Förra året släppte Apple en ny bedrägeri-bekämpningsanalys som fann att Apples kombination av teknik och mänskliga ansträngningar bara under 2020 skyddade kunder från potentiellt bedrägliga transaktioner på över 1,5 miljarder dollar. Vilket förhindrade försök till stöld av deras pengar, information och tid – och såg till att nästan en miljon problematiska nya appar inte hamnade i kundernas händer.

Idag har Apple släppt den årliga uppdateringen av analysen från förra året. År 2021 skyddade Apple kunder från potentiellt bedrägliga transaktioner till ett värde av nästan 1,5 miljarder dollar och stoppade över 1,6 miljoner riskabla och sårbara appar och appuppdateringar från att lura användare.

Läs också Guide: Apple HomeKit vs. Samsung SmartThings Apple och Samsung har var sitt ekosystem för smarta hem. Här är en översikt.

App Review

App Review-processen består av många lager och kombinerar automatiserade datorer med manuell granskning gjord av människor. App Review använder proprietära verktyg som använder maskininlärning, heuristiska metoder och data som samlats in sedan App Store lanserades, vilket hjälper till att snabbt hitta stora mängder information om en apps potentiella problem och överträdelser.

Bara under 2021 avvisade App Review-teamet över 34 500 appar eftersom de innehöll dolda eller odokumenterade funktioner, och över 157 000 appar avvisades eftersom de visade sig vara spam, kopior av andra appar eller vilseledande för användare. Något som till exempel kan manipulera dem till att göra ett köp, säger Apple.

Apple App Store
(Foto: Apple)

Bedrägliga konton

När utvecklarkonton används för bedrägliga ändamål på ett särskilt allvarligt sätt stängs den utvecklarens Apple Developer Program-konto. Även om dessa individer eller enheter använder avancerade tekniker för att dölja sina handlingar, övervakar Apple dem för att säkerställa att länkade konton snabbt stängs. Som ett resultat av detta arbete stängde Apple över 802 000 utvecklarkonton 2021. Ytterligare 153 000 registreringar av utvecklare avvisades på grund av misstänkt bedrägeri.

Apple WWDC22 fraud prevention infographic inline.jpg.large
Apples åtgärder under 2021 (Foto: Apple)

Till exempel har Apple bara den senaste månaden blockerat över 3,3 miljoner appar som olagligt distribuerats via Apples Enterprise Developer Program, som syftar till att tillåta större organisationer att utveckla och distribuera sina egna appar privat för internt bruk. Brottslingar har försökt utnyttja detta program i ett försök att åsidosätta App Review eller implicera ett legitimt företag genom att manipulera en insider till att läcka inloggningsuppgifter som ska användas för att publicera olagligt innehåll.

Måndagen den 6 juni drar Apples årliga World Wide Developers Conference (WWDC) i gång. Från klockan 19 kommer den stora keynote-presentationen att äga rum, där vi kan förvänta oss att höra nyheter om bland annat iOS, iPadOS och macOS. Ljud & Bild följer evenemanget och senare på kvällen kommer du att kunna läsa våra sammanfattningar av de viktigaste nyheterna här på ljudochbild.se.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Så förhindrar Apple App Store-bedrägerier År 2021 förhindrade Apple 1,6 miljoner riskabla och opålitliga appar och appuppdateringar från att lura användare.
Fler än 500 000 Huawei-mobiler infekterade av Joker-trojaner Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Nu kan du titta på TikTok på TV! Snart kommer den populära TikTok-appen till Samsungs smarta TV-apparater.
Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra Samsung har startat samarbete med Google som nu lägger till företagets portfölj av Nest-produkter i SmartThings.
Ajöss till gratis Google-lagring Google varnar användare av Gmail, Drive och Foton – ditt innehåll kan raderas
Tidal Connect tar kontroll över musiken Tidal gör som Spotify: Med Tidal Connect är det lättare att strömma musik till kompatibla högtalare.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend