Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Photoshoppa gratis i mobilen

Adobe släpper nya gratis appar för iOS och Android

Av / 2015-10-16 - 13:12
Photoshoppa gratis i mobilen

Den största nyheten är nog Photoshop Fix som låter dig retuschera och, som namnet säger fixa till, foton direkt på mobilen eller surfplattan.

Man kan exempelvis ljusa upp eller mörka ner delar av bilden bara genom att måla med fingret. Perfekt för en skugga som blev lite för mörk.

screen480x480

Har något i bilden fel färg? Med färgläggningspenseln kan du lägga på en färg så att den ser naturlig ut, genom att bevara struktur och detaljer. Varför inte prova en ny hårfärg?

Med lagningspenseln kan du ta bort logotyper eller störande föremål från din bild och de ersätts automatiskt med en rimlig bakgrund istället. Precis som i Photoshop på datorn.

Photoshop_Fix_Lifestyle_Image_4.0

Det är dessutom ett praktiskt verktyg för att fixa till din selfie innan du laddar upp den till sociala medier. Man kan transformera formen, men framför allt kan man automatiskt lägga till ett leende om man råkar se lite sur ut i bilden.

Den andra appen är Adobe Capture CC som låter dig plocka färger och former från ett foto för att använda i andra projekt.

Apparna integrerar med Creative Cloud så att du kan hämta och lagra bilder i molnet och integrera med Lightroom.

Photoshop Fix på App Store och Google Play
Adobe Capture CC på App Store och Google Play

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen