TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Gör bättre videor med mobilen

Den här appen kan du spara mycket pengar på.

forfatter
Publicerad 2016-03-16 - 11:40

Experter vet bäst, brukar man ju säga, och i de flesta fall stämmer det. Så var det även när Andrew Jarecki (Emmy-vinnare och Oscar-nominerad filmskapare) satte ihop en app som gör det enkelt för alla att regissera egna filmer.

Men mannen med stora visionerna nöjde sig inte med det. Tänk om man skulle skapa ett nätforum för alla egentillverkade filmer? Jarecki visste inte exakt hur han skulle göra, men han hade en bra magkänsla – samma magkänsla som bland annat ledde till TV-serien ”The Jinx”.

Foto: KnowMe
Foto: KnowMe

Appen heter KnowMe och har redan börjat bli en succé i USA, vilket beror på att den ger tillgång till enklare videoredigeringsteknik.

Man kan göra videor genom att kombinera liveinspelningar, lagrade filmer och ljudinspelningar, och sätta ihop något som påminner om en blandning av ett bildspel och en vlogg.

På så sätt kan man producera filmer, reportage, musikvideor och dokumentärer utan att köpa dyra program eller redskap. Resultatet kan delas på KnowMes hemsida samt på stora sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram.

I genomsnitt är filmerna runt 40 sekunder långa, och de är definitivt intressantare än Instagram-videor, men mer informella än något på YouTube.

Jarecki intervjuades nyligen tillsammans med Star Wars-regissören J. J. Abrams under SXSW-mässan i Texas, där Ljud & Bild träffade mannen bakom KnowMe-appen.

De goda vännerna Andres Jarecki och J. J. Abrams intervjuades inför en publik med 2 000 åskådare på SXSW. Efteråt pratade de glatt med press och fans. Foto: Tor Aavatsmark, Ljud & Bild.
De goda vännerna Andres Jarecki och J. J. Abrams intervjuades inför en publik med 2 000 åskådare på SXSW. Efteråt pratade de glatt med press och fans. Foto: Tor Aavatsmark, Ljud & Bild.

Mittemellan storanvändarna av YouTube och de som inte vågar göra film finns det otaliga människor som vi vill nå. De kan berätta sina historier med KnowMe, säger Jarecki.

Ännu så länge är det bara iPhone-användare som kan prova appen eftersom App Store är ensamma om rättigheterna, men bakom kulisserna arbetas det med att göra en Android-version.

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Så förhindrar Apple App Store-bedrägerier År 2021 förhindrade Apple 1,6 miljoner riskabla och opålitliga appar och appuppdateringar från att lura användare.
Fler än 500 000 Huawei-mobiler infekterade av Joker-trojaner Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Nu kan du titta på TikTok på TV! Snart kommer den populära TikTok-appen till Samsungs smarta TV-apparater.
Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra Samsung har startat samarbete med Google som nu lägger till företagets portfölj av Nest-produkter i SmartThings.
Ajöss till gratis Google-lagring Google varnar användare av Gmail, Drive och Foton – ditt innehåll kan raderas
Tidal Connect tar kontroll över musiken Tidal gör som Spotify: Med Tidal Connect är det lättare att strömma musik till kompatibla högtalare.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend