Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Android och iOS-appar till Windows 10

Microsoft gör det enkelt att anpassa koden i apparna

Av / 2015-05-03 - 21:47
Android och iOS-appar till Windows 10

Hur mycket Microsoft än har kämpat för att få utvecklarna att göra appar till Windows så ligger de ändå långt efter Apples iOS och Googles Android.

Build2015-konferensen i San Francisco avslöjade Microsoft att man ska göra det mycket lättare att köra Android- och iOS-appar i Windows 10. Det sker genom Universal Windows Platform Bridges.

Man demonstrerade verktyg som analyserar existerande appar och berättar vad som måste ändras och vad som rekommenderas att man ändrar. Till exempel måste en länk till Play Store ändras till Windows app-butik, medan en länk till någon annans karttjänst bara är rekommenderad.

Detta är troligen ett stort steg för att betydligt öka antalet appar till det kommande Windows 10 som ska fungera på allt från mobiler till surfplattor och datorer.

Läs mer här

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen