Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Android 6.0 Marshmallow kommer i höst

En ny Android-version är på väg. Förut var den bara känd som Android M men nu har den fått både namn och nummer.

Av / 2015-08-21 - 08:34
Android 6.0 Marshmallow kommer i höst

Sedan Google visade upp Android M i slutet av maj har ett par förhandsversioner skickats till utvecklare, men nu har Google släppt den sista och tredje förhandsversionen som utvecklare kan installera på Nexus-enheter. Och i samma veva har den kommande Android-versionens beteckning äntligen avslöjats.

Bokstaven M står för Marshmallow, och inte M&M’s som många tydligen hade trott, och versionsnumret tar ett jättekliv från 5.1 till 6.0.

CMoF-2HVAAAcDWi
Foto: Google

Nytt i Android Marshmallow blir bland annat betallösningen Android Pay, stöd för fingeravtrycksläsare och USB-C samt ett mer användarvänligt sätt att administrera app-tillåtelser.

Android Marsmallow släpps till användare någon gång i höst eller i början av vintern. Google tänker också passa på att lansera två nya Nexus-mobiler – en med 5,7-tums skärm i samarbete med Huawei och en med 5,2-tums skärm i samarbete med LG (som även låg bakom fjolårets Nexus 5).

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen