Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Än mer för pengarna med OnePlus 6T

Bättre kameror, större batteri och fingeravtrycksläsare under skärmen.

Av / 2018-10-29 - 17:30
Än mer för pengarna med OnePlus 6T

OnePlus fortsätter att hålla hög takt på lanseringen av nya modeller. Det var bara ett halvår sedan vi fick se OnePlus 6, men nu är redan uppföljaren OnePlus 6T här.

OnePlus 6T (Foto: OnePlus)

På utsidan noterar vi en aningen större AMOLED-skärm på 6,41 tum med en upplösning på 2340 x 1080 pixlar. Till skillnad från de flesta andra nya mobiler vi sett i år så är ”flärpen”, utskärningen i skärmen där selfiekameran och sensorerna sitter, verkligen minimal på OnePlus 6T.

Minimal ”flärp” i skärmen (Foto: OnePlus)

På baksidan sitter det inte längre någon fingeravtrycksläsare. Den har man istället lyckats gömma under glaset på skärmen, precis som nyligen presenterade Huawei Mate 20 Pro.

Vad som däremot är nytt på baksidan är de nya kamerorna. Där hittar vi en mer högupplöst 20 MP kamera med bättre ljuskänslighet, hela F1,7.  samt en 16 MP med samma bländartal. Man har även jobbat på mjukvaran, vilket sägs ge ytterligare mindre brus, mer exakt färgåtergivning och ett större dynamiskt omfång. Man har även lagt till ett läge för bättre nattbilder samt artificiell belysning av porträttbilder.

Dubbla kameror men ingen fingeravtrycksläsare (Foto: OnePlus)

På insidan har batteriet växt till 3700 mAh vilket ger 20 procent längre batteritid. Trots detta kan det snabbladdas för en hel dags användning på bara en halvtimme. Prestanda borde däremot vara liknande, vilket inte är någon nackdel då redan förra modellen var en av de snabbaste.

(Foto: Ljud & Bild)

Med denna modell följer OnePlus trenden med att skrota hörlursuttaget. Någon man borde förstått då de nyligen lanserade de utmärkta trådlösa propparna OnePlus Bullet Wireless.

OnePlus 6T släpps den 6 november i två färger, Mirror Black eller Midnight Black, med 6-8 GB minne och 128-256 GB lagring. Priserna varierar mellan 5 800 och 6 800 kronor.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen