Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Milstolpe för Rick Astley

Låten från 1987 är fortfarande populär, men av särskilda skäl.

Skrivet av / 2021-08-03 - 08:48
Milstolpe för Rick Astley

Har du blivit ”rickrolled” någon gång?  Du har säkert hört Rick Astleys Never Gonna Give You Up otaliga gånger. Den välkända 80-talets hitten nådde nyligen en milstolpe: Med över 1 miljard visningar är den bland de mest populära musikvideorna på YouTube, tillsammans med Psys Gangnam Style och andra virala hits.

Det är främst tack vare memes och fenomenet rickrolling (att lura oavsiktliga tittare att titta på videon, genom att klicka på en anonym länk) som låten har vunnit så enorm popularitet.

Artisten själv, brittiska Rick Astley, var enligt uppgift först skeptiskt till att bli en del av ett internetskämt, men valde att omfamna den popularitet låten har vunnit.

Den har bland annat släppts på nytt på 7″ vinyl.

Fortfarande långt till toppen

Trots miljarder-milstolpen är låten långt ifrån den mest sedda musikvideon på YouTube. Där finns barnsången Baby Shark Dance och Despacito av Luis Fonsi, med 9 respektive 7,5 miljarder visningar.

Musikvideon remastrades också nyligen till 4K/60FPS -kvalitet. Kolla in den remastrade versionen nedan!

We’re no strangers to love…

Källa: Forbes, The Verge

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

Äntligen bättre ljud från Spotify?

Sommarlåt i full surround

Lyssna på vår senaste podd!

Rulla till toppen