Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Milstolpe för Rick Astley

Låten från 1987 är fortfarande populär, men av särskilda skäl.

Har du blivit ”rickrolled” någon gång?  Du har säkert hört Rick Astleys Never Gonna Give You Up otaliga gånger. Den välkända 80-talets hitten nådde nyligen en milstolpe: Med över 1 miljard visningar är den bland de mest populära musikvideorna på YouTube, tillsammans med Psys Gangnam Style och andra virala hits.

Det är främst tack vare memes och fenomenet rickrolling (att lura oavsiktliga tittare att titta på videon, genom att klicka på en anonym länk) som låten har vunnit så enorm popularitet.

Artisten själv, brittiska Rick Astley, var enligt uppgift först skeptiskt till att bli en del av ett internetskämt, men valde att omfamna den popularitet låten har vunnit.

Den har bland annat släppts på nytt på 7″ vinyl.

Annons

Fortfarande långt till toppen

Trots miljarder-milstolpen är låten långt ifrån den mest sedda musikvideon på YouTube. Där finns barnsången Baby Shark Dance och Despacito av Luis Fonsi, med 9 respektive 7,5 miljarder visningar.

Musikvideon remastrades också nyligen till 4K/60FPS -kvalitet. Kolla in den remastrade versionen nedan!

We’re no strangers to love…

Källa: Forbes, The Verge

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.