TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Milstolpe för Rick Astley

Låten från 1987 är fortfarande populär, men av särskilda skäl.

forfatter
Publicerad 2021-08-03 - 08:48

Har du blivit ”rickrolled” någon gång?  Du har säkert hört Rick Astleys Never Gonna Give You Up otaliga gånger. Den välkända 80-talets hitten nådde nyligen en milstolpe: Med över 1 miljard visningar är den bland de mest populära musikvideorna på YouTube, tillsammans med Psys Gangnam Style och andra virala hits.

Det är främst tack vare memes och fenomenet rickrolling (att lura oavsiktliga tittare att titta på videon, genom att klicka på en anonym länk) som låten har vunnit så enorm popularitet.

Artisten själv, brittiska Rick Astley, var enligt uppgift först skeptiskt till att bli en del av ett internetskämt, men valde att omfamna den popularitet låten har vunnit.

Den har bland annat släppts på nytt på 7″ vinyl.

Fortfarande långt till toppen

Trots miljarder-milstolpen är låten långt ifrån den mest sedda musikvideon på YouTube. Där finns barnsången Baby Shark Dance och Despacito av Luis Fonsi, med 9 respektive 7,5 miljarder visningar.

Musikvideon remastrades också nyligen till 4K/60FPS -kvalitet. Kolla in den remastrade versionen nedan!

We’re no strangers to love…

Källa: Forbes, The Verge

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
TikTok som musiktjänst? Det populära sociala mediet kan få sin egen musikströmningstjänst.
Köpa Twitter, eller Springsteen-biljetter? Efter ett tre år långt coviduppehåll är den amerikanske rocklegendaren Bruce Springsteen tillbaka på världsturné nästa år. Men till vilka biljettpriser?
Hör musiken från "Stranger Things" Är du redo för säsongsfinalen av Stranger Things? Med den här spellistan kommer du på rätt humör.
Här hittar du låtarna från dina favoritserier En ny nordisk hubb gör det enklare att hitta musik från Stranger Things och andra Netflix-serier.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend