TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Mikro-hifi från Panasonic

Det var länge sedan Panasonic byggde spännande hifi. Små billiga anläggningar har varit mer regel än undantag. Nu drämmer de till med ett intressant minisystem.

forfatter
Publicerad 2012-03-27 - 16:01

Kanske är det tal om en helt ny linje vi bevittnar. Det var inte så länge sedan Panasonic byggde småsystem med kassettdäck, sedan körde de ett tag med lågprisanläggningar – med och utan iPod-docka. Och nu kommer alltså den första minianläggningen på länge som vi tycker verkar intressant.

SC-PMX5 är inte så olik många andra ministereosystem, men här är högtalarna trevägskonstruktioner i stället för tvåvägs – och har en tämligen klassisk design. Och så finns naturligtvis den obligatoriska iPod-dockan på toppen.

CD-spelare finns också, precis som FM-radio och USB-port för ljudkällor som MP3-spelare och USB-minnen laddade med musikfiler. Panasonic hävdar att effekten ligger på 2 x 60 watt, fast det tar vi med en nya salt även om förstärkaren är av den digitala sorten.

Högtalarna har ett 14 cm stort baselement med ett membran som är förstärkt av bambufiber och kolfiberkomposit. De högsta frekvenserna återges av en diskant och en superdiskant.

SC-PMX5 sägs dyka upp i butikerna under april månad och kostar då i trakterna av 2 500 kronor. Bra pris alltså, för en så välutrustad minianläggning.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend