Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Mikro-hifi från Panasonic

Det var länge sedan Panasonic byggde spännande hifi. Små billiga anläggningar har varit mer regel än undantag. Nu drämmer de till med ett intressant minisystem.

Av / 2012-03-27 - 16:01
Mikro-hifi från Panasonic

Kanske är det tal om en helt ny linje vi bevittnar. Det var inte så länge sedan Panasonic byggde småsystem med kassettdäck, sedan körde de ett tag med lågprisanläggningar – med och utan iPod-docka. Och nu kommer alltså den första minianläggningen på länge som vi tycker verkar intressant.

SC-PMX5 är inte så olik många andra ministereosystem, men här är högtalarna trevägskonstruktioner i stället för tvåvägs – och har en tämligen klassisk design. Och så finns naturligtvis den obligatoriska iPod-dockan på toppen.

CD-spelare finns också, precis som FM-radio och USB-port för ljudkällor som MP3-spelare och USB-minnen laddade med musikfiler. Panasonic hävdar att effekten ligger på 2 x 60 watt, fast det tar vi med en nya salt även om förstärkaren är av den digitala sorten.

Högtalarna har ett 14 cm stort baselement med ett membran som är förstärkt av bambufiber och kolfiberkomposit. De högsta frekvenserna återges av en diskant och en superdiskant.

SC-PMX5 sägs dyka upp i butikerna under april månad och kostar då i trakterna av 2 500 kronor. Bra pris alltså, för en så välutrustad minianläggning.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen