Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Mer film och TV på nätet

Nu smyglanserar Telenor sin film- och TV-tjänst Comoyo i Sverige

Av / 2012-11-09 - 17:22
Mer film och TV på nätet

I Norge har Comoyo den fördelen gentemot konkurrenterna att man har både film och TV. Det finns hyrfilm som på Headweb, strömmande film som på Netflix och både live-TV och senaste veckans program som i kommande Magine.

Allt detta är inte på plats än i Sverige och man väljer därför att smyglansera med det som är klart, vilket är att kunna hyra enstaka filmer under Comoyo Film. Ett test pågår dock även med strömmande film till en fast månadskostnad (Comoyo View), och lanseras när allt fungerar som det ska. På sikt kommer även Comoyo TV hit. Comoyo säger att de till skillnad från de utländska aktörerna har en lokal förankring och kommer satsa på ett bättre utbud av svenskproducerat innehåll.

Än så länge finns Comoyo till datorn men Xbox 360 är på gång. Man tittar även på fler plattformar som surfplattor, smart-TV och Playstation.

Man skiljer sig även från konkurrenterna genom att man inte bara har topplistor och förslag på filmer för att inspirera tittarna. Man har nämligen en redaktion som under rubriken Comoyo Filter skriver om all möjlig populärkultur från spel och tv-serier till skådespelare och filmer. Som skribenter har man bland annat anlitat Fredrik Strage och snart kommer Martin Kellerman.

www.comoyo.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen