TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Vackra sonetter från Sonus faber

En helt ny högtalarserie ska göra italienskt hantverk mer tillgängligt för musikälskare.

forfatter
Publicerad 2018-05-11 - 13:09

En sak kan man vara säker på när Sonus Faber gör högtalare. Det ser snyggt ut. Alltid. De senaste åren har ljudet förbättrats också. Eller rättare sagt: Sonus faber har bytt stil, vilket började för fyra år sedan med Olympica – som fortfarande är en av våra referenshögtalare.

Den nya serien heter Sonetto och kostar en bra bit mindre än Olympica. I praktiken ersätter den Venere-serien, en annan högtalarserie vi gillade.

Sonetto-serien har åtta högtalarmodeller, båda stora och små. Två av dem är centerhögtalare, två är stativhögtalare och tre är golvhögtalare. Det finns också en vägghögtalare, som heter Sonetto Wall, och ett stativ som passar till de minsta modellerna.

Gemensamt för alla högtalarna är Sonus fabers DAD-diskanter (Damped Apex Dome) som sitter monterade på samma baffel som mellanregistret.

Mellanregisterelementen och de nyutvecklade bas/mellanregistren har membran med en blandning av lufttorkad cellulosa och naturfibrer, och de största basarna har aluminiummembran för bättre styvhet och snabbare respons.

 

Seriens flaggskepp heter Sonetto VIII och har tre 18 cm baselement i ett 119 cm högt kabinett. Känsligheten är 90 dB och den nominella impedansen 4 ohm.

Den mindre Sonetto V är mindre och har två 18 cm basar, medan den allra tunnaste, Sonetto III, är 22 cm bred och har två 15 cm basar.

 

Kompakta Sonetto II och I är likadana bortsett från en 16,5 cm bas i II och en 15 cm bas i Sonetto I.

Priserna vi sett hittills är i euro, lägg till en nolla så hamnar man på ungefärliga svenska priser. Sonetto-serien finns i valnötsfaner, matt vitt och skinande svart pianolack

Sonetto VIII: 6 000 euro
Sonetto V: 4 500 euro
Sonetto III: 3 500 euro
Sonetto II: 2 000 euro
Sonetto I: 1 500 euro
Sonetto Center II: 1 800 euro
Sonetto Center I: 1 000 euro
Sonetto Wall: 1 000 euro
Sonetto Stand: 450 euro

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Håll koll på din hälsa Nu ska du inte behöva boka tid på vårdcentralen för en enklare hälsoundersökning
Låt Bob och Joe hjälpa dig i köket Franska Daan Tech kommer att sälja sin minidiskmaskin Bob på den svenska marknaden. På IFA-mässan i Berlin visade företaget också upp den helt nya smarta miniugnen Joe.
Smartaste kylskåpet vi sett Vad sägs om ett kylskåp som varnar dig att grönsakerna snart måste kastas?
Stadsbil på el City Transformer blir ett billigare alternativ för mobil transport
Radion som aldrig tar slut Solceller och vev ger ström till batteriet.
Följ Ljud & Bild