Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 11Delta

Nyhet

Vackra sonetter från Sonus faber

En helt ny högtalarserie ska göra italienskt hantverk mer tillgängligt för musikälskare.

Skrivet av / 2018-05-11 - 13:09
Vackra sonetter från Sonus faber

En sak kan man vara säker på när Sonus Faber gör högtalare. Det ser snyggt ut. Alltid. De senaste åren har ljudet förbättrats också. Eller rättare sagt: Sonus faber har bytt stil, vilket började för fyra år sedan med Olympica – som fortfarande är en av våra referenshögtalare.

Den nya serien heter Sonetto och kostar en bra bit mindre än Olympica. I praktiken ersätter den Venere-serien, en annan högtalarserie vi gillade.

Sonetto-serien har åtta högtalarmodeller, båda stora och små. Två av dem är centerhögtalare, två är stativhögtalare och tre är golvhögtalare. Det finns också en vägghögtalare, som heter Sonetto Wall, och ett stativ som passar till de minsta modellerna.

Gemensamt för alla högtalarna är Sonus fabers DAD-diskanter (Damped Apex Dome) som sitter monterade på samma baffel som mellanregistret.

Mellanregisterelementen och de nyutvecklade bas/mellanregistren har membran med en blandning av lufttorkad cellulosa och naturfibrer, och de största basarna har aluminiummembran för bättre styvhet och snabbare respons.

 

Seriens flaggskepp heter Sonetto VIII och har tre 18 cm baselement i ett 119 cm högt kabinett. Känsligheten är 90 dB och den nominella impedansen 4 ohm.

Den mindre Sonetto V är mindre och har två 18 cm basar, medan den allra tunnaste, Sonetto III, är 22 cm bred och har två 15 cm basar.

 

Kompakta Sonetto II och I är likadana bortsett från en 16,5 cm bas i II och en 15 cm bas i Sonetto I.

Priserna vi sett hittills är i euro, lägg till en nolla så hamnar man på ungefärliga svenska priser. Sonetto-serien finns i valnötsfaner, matt vitt och skinande svart pianolack

Sonetto VIII: 6 000 euro
Sonetto V: 4 500 euro
Sonetto III: 3 500 euro
Sonetto II: 2 000 euro
Sonetto I: 1 500 euro
Sonetto Center II: 1 800 euro
Sonetto Center I: 1 000 euro
Sonetto Wall: 1 000 euro
Sonetto Stand: 450 euro

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Håll koll på din hälsa

Låt Bob och Joe hjälpa dig i köket

Smartaste kylskåpet vi sett

Stadsbil på el

Radion som aldrig tar slut

En TV du kan titta på – och igenom

Trådlösa proppar med förlustfritt CD-ljud

Billigare än så får du inte 150 tum

Glöm 85" nu är det 98" som gäller

JBL:s soundbar-högtalare blir något extra

Huawei är tillbaka!

Här är Sennheiser Ambeo Plus – och vi har hört den

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen