Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Galaxy S5 – vad vi trodde och vad vi fick

Innan lanseringen av Galaxy S5 gick ryktena heta om den kommande telefonen. Vilka gissningar stämde och vilka var helt fel?

Av / 2014-02-25 - 10:20
Galaxy S5 – vad vi trodde och vad vi fick

Rykte: I december skrev vi att Galaxy S4 skulle bli den sista plastmodellen från Samsung. Galaxy S5 skulle vara gjord av metall som gjutits till ett heltäckande skal.

Sanning: Ryktet stämde inte. Även om S5 finns i fyra olika färger och har en ny ”modern glam”-design så är den fortfarande gjord av plast.

Rykte: Samsungs nya flaggskepp skulle inte bara få fingeravtrycksläsare, utan också en iris-skanner som skulle kunna användas för att garantera att inga obehöriga använde telefonen.

Sanning: Fel. Galaxy S5 fick en fingeravtrycksläsare som påminner om den som sitter på baksidan av HTC One Max.

Rykte: Galaxy S5 skulle få den bästa mobilskärmen någonsin, med en upplösning på hela 2560 x 1440 pixlar i en 5,25-tums S-AMOLED-skärm.

Sanning: Helt fel. Skärmen har vuxit till 5,1 tum, men upplösningen på 1920 x 1080 är samma som i föregångaren, vilket faktiskt innebär att nya S5 har lägre pixeltäthet än förra årets toppmodell.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Håll koll på din hälsa

Smartaste kylskåpet vi sett

Stadsbil på el

Radion som aldrig tar slut

En TV du kan titta på – och igenom

Trådlösa proppar med förlustfritt CD-ljud

Billigare än så får du inte 150 tum

Glöm 85" nu är det 98" som gäller

JBL:s soundbar-högtalare blir något extra

Här är Sennheiser Ambeo Plus – och vi har hört den

Kolla in LG:s 97-tums OLED!

IFA-nyheter från Samsung

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen