Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Samsung vill leka med de hårda grabbarna

Galaxy Tab Active är en surfplatta för dem som jobbar ute i naturen – eller bara kör till jobbet i en Land Rover.

Av / 2014-09-05 - 18:25
Samsung vill leka med de hårda grabbarna

Vardagen har blivit digital för oss alla, och i så hög grad att vi inte klarar oss utan internet eller datorer. Det gäller även dem som jobbar utomhus. Fast de behöver prylar som är lika tåliga som arbetsredskapen.

Förutom resten av prylskörden, som vi rapporterade om häromdagen, vill Samsung vara med på att leverera robusta prylar till yrkesfolk – och kanske också till alla dem som betraktar det som ett fashion statement att köra till kontoret i en Land Rover Defender och göra sina programmeringsjobb iförda vandrarkängor och överlevnadskläder. Bara för att vara beredd på det värsta. I pressmeddelandet betonar alltså Samsung att surfplattan passar för arbete på kontor, men att den DESSUTOM funkar utomhus i svåra miljöer.

Galaxy Tab Active är Samsungs första supertåliga surfplatta. Storleken är 8 tum. Den är IP67-klassad och stötsäker från 1,2 meter när det medföljande skyddet sitter på, kompatibel med Samsung Knox och har en batteritid på 8–10 timmar. Batteriet går att byta ut och den nya pennan C-Pen ingår.

Processorn är en 1,2 GHz quad-core som har 1,5 GB RAM och 16 GB lagringsutrymme till förfogande (plus microSD på max 64 GB). Batteriet tillhör den tyngre klassen, med 4 500 mAh vilket bör räcka till flitig användning en 10-timmars arbetsdag. Skulle inte det vara nog så går det att byta ut batteriet på plats.

Galaxy Tab Active är NFC-kompatibel och med den inbyggda 3,1-megapixelkameran går det att skanna streckkoder.

Samsungs surfplatta har färgen Titanium Green och kostar 4 200 kronor med wifi eller 5 200 kronor med wifi/4G. 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen