Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Rejäl budgetsurfplatta från Lenovo

För under 2 000 kronor får man mycket surfplatta för pengarna om man köper TAB S8 från Lenovo.

Av / 2014-09-06 - 11:52
Rejäl budgetsurfplatta från Lenovo

Det finns många Android-surfplattor för lite drygt 2 000 kronor, men TAB S8 känns som om den kostar betydligt mer. Vi provade den nya surfplattan i Lenovos monter på IFA-mässan i Berlin och blev positivt överraskade av den enkla designen och den läckra byggkvaliteten.

DSC01339
Skärmen är på 8 tum och har 1920 x 1200 pixlar, vilket är bättre än full-HD, och vid första ögonkastet (och med reservation för att ljusförhållandena på mässan är tämligen onaturliga) verkade bildvaliteten imponerande bra. Framför allt med tanke på priset.

TAB S8 har en 1,6 Mp-kamera på fronten som klarar videosamtal. Vänder man på plattan så hittar man en 8 Mp-kamera. Bländare f2,2 ser till att man kan ta skarpa bilder även i dåligt ljus.

lenovotab_s8
TAB S8 är Lenovos första Android-baserade 8-tumsmodell. Den har en Intel Atom-processor med fyra kärnor och finns också i en version med 4G/LTE. Det är dock wifi-modellen som kostar strax under 2 000 kronor. Övriga specifikationer är 2 GB RAM-minne, 16 GB lagringsplats (som går att utöka med 32 GB microSD), 300 grams vikt och 7,9 mm tjocklek.

Med lite tur dyker Lenovo TAB S8 upp i svenska butiker redan under september.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen