Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Inget högupplöst Sonos trots allt

Sonos hävdar att de blivit felciterade och förnekar att de jobbar på 24-bitars HD-ljud.

Av / 2014-09-08 - 18:16
Inget högupplöst Sonos trots allt

För ett par dagar sedan rapporterade vi att Sonos planerar stöd för högupplöst ljud. Nu kan vi läsa på webbplatsen recordere.dk att detta inte stämmer. När deras utsände reporter Jens Hummelmose var i Sonos monter på IFA berättade deras marknadschef Patrick Spence att de blivit felciterade av The Guardian.

– Vi har blivit felciterade. Vi arbetar inte på 24-bits ljud, som vi anser är en gimmick från skivbolagen för att sälja ”The White Album” av The Beatles en gång till, sade Fiede Schillmoeller från Sonos till recordere.dk.

Lite trist att höra, måste vi medge, att våra inköpta låtar från HDtracks.com inte går att spela via Sonos.

Schillmoeller kunde däremot inte förneka att nuvarande Sonos-produkter kan uppgraderas till att ge stöd för 24-bits ljud i framtiden. Efter vad vi har förstått arbetar de inbyggda D/A-omvandlarna i Sonos-produkterna med 24 bit/192 kHz-upplösning (åtminstone gjorde de det förut), så i själva verket är det bara viljan som saknas när det gäller högupplöst musik.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen