Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 06Delta

Technics gör det igen

Första gången sålde den slut på 30 minuter. Men nu kan du köpa världens kanske mest berömda skivspelare igen.

Skrivet av / 2016-08-31 - 20:14
Technics gör det igen

Sedan Technics återuppstod för ett par år sedan var det bara en tidsfråga innan de skulle gräva fram sin kanske mest kända produkt: skivspelaren SL-1200.

Det känns smart med tanke på att försäljningen av LP-skivor och grammofoner fortsätter att växa. Det fanns egentligen bara en hake: modellen såldes som en Limited Edition – SL-1200GA – och bara ett fåtal exemplar byggdes åt de mest intresserade entusiasterna.

Specialversionen gjordes för den japanska marknaden och där såldes de trehundra exemplaren slut på en halvtimme. För 20 000 kronor styck!

Panasonic har sammanlagt tillverkat – ja, du gissade rätt – 1200 exemplar av spelaren.

Men nu har de bestämt sig för att återuppta tillverkningen av skivspelaren, som fått beteckningen SL-1200G.

Foto: Panasonic
Foto: Panasonic

Den är nästan helt identisk, med J-formad tonarm av magnesium, pitch-kontroll, stroboskop och en oerhört stabil konstruktion med en direktdriven skivtallrik av mässing och aluminium som ska hålla resonanser borta från pickupen.

Technics SL-1200G väger 18 kilo och har en kärnlös motor som driver skivtallriken. Den släpps i oktober, men ännu så länge vet vi ingenting om priset.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen