annons

Martin Logan tappar tråden

Det måste bara bli bra när Martin Logan gör en trådlös högtalare. Crescendo har både bluetooth och AirPlay, gissa om vi ser fram emot att få testa den här!

annons

Det är ingen hemlighet att vi gillar Martin Logans elektrostathögtalare. De är så bra att vi utsåg golvmodellen Montis till årets highend-högtalare.

I andra änden av skalan hittar vi Crescendo, en piffig bordshögtalare av det trådlösa slaget, men med den ovanliga kombinationen bluetooth och AirPlay. Det brukar vara antingen eller.

Fördelen med bluetooth är att alla kan strömma musik till högtalaren, i full upplösning om man har en enhet med AptX-kodeken. Apple-användare med iPhone och iPad kan också strömma i full upplösning, via wifi och AirPlay. Det finns även en USB-port och en analog ingång på baksidan. Optisk digitalingång och nätverkskontakt finns också.

ML Crescendo env

Crescendo har en 24 bit/48 kHz DSP-processor som stöder uppspelning av högupplöst ljud. Den är bestyckad med två av Martin Logans banddiskanter och ett 5×7-tums baselement som drivs av en 100-watts förstärkare.

Man kan välja mellan svart lack och äkta valnötsfaner. Priset blir 900 dollar vilket innebär att Crescendo får slåss om kunderna med motsvarande högtalare från B&W och Geneva.

annons
Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Läs också

Bästa nybörjarkameran blir ännu bättre

Ambilight i alla Philips TV-nyheter

Fotoskrivare för hela familjen

Ljusstarka objektiv till mellanformatkameror

Lugn Sonos-ägare

Smartklocka med banguide för golfare

Nya super-grafikkort i sommar

Grafikkrig: AMD har en ny generation klar till sommarens Computex. Men får vi se Nvidia RTX 3080 också?

Nödlösning från mellersta hyllan räddar Huawei från Google-blockad

Börja nedräkningen: Nu kommer Disney+ till Sverige!

The Wall of Sound

Nu kommer OLED-spelskärmarna

Bojkott: Huawei gör eget alternativ till Google Maps

Så enkelt är det att göra drönarvideo

Bojkott: Huawei gör eget alternativ till Google Maps

Den kinesiska mobiltillverkaren tar ännu ett steg mot att bryta sig loss från Googles ekosystem.