TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Ljudlimpa från Martin Logan

Martin Logan är mest kända för sina elektrostater men här kommer en ljudlimpa!

forfatter
Publicerad 2012-06-06 - 11:26

En ljudlimpa är det enklaste sättet att få bra ljud från TV:n. En bra sådan kan kosta uppemot femtusen kronor men ger garanterat bättre och mer levande dialog, musik och effekter – och framför allt bättre bas!

De bästa sådana soundbar-högtalarna kan faktiskt ersätta ett par bra småhögtalare, plus att det är väldigt praktiskt med en smal och bred stereohögtalare som får plats under TV:n.

 

Motion Vision heter Martin Logans första aktiva ljudlimpa. Den är 101 cm bred och har allt man behöver. Kopplar man in den till kabel-TV-mottagaren, TV:n och Blu-ray-spelaren så får man en praktisk anläggning som spelar både stereo och surround.

Och eftersom Martin Logan ligger bakom så lär det inte gå att klaga på ljudkvaliteten.

Fyra 4-tums baselement i en basreflexkammare och tre banddiskanter ger tillsammans ett ljud som sträcker sig från 43 till 23 000 Hz. Allt drivs av en 7 x 100-watts förstärkare. Motion Vision har utgång för subbas och inbyggd trådlös sändare som fungerar med Martin Logans trådlösa subbasar.

På baksidan finns digitalingångar (två optiska och en koaxial) samt en analog stereoingång som man växlar mellan från fjärrkontrollen som ingår.

Svenskt pris har vi inte lyckats snoka reda på men i USA kostar Motion Vision 150 dollar.

interceptor.dk

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend