Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Ljudlimpa från Martin Logan

Martin Logan är mest kända för sina elektrostater men här kommer en ljudlimpa!

Av / 2012-06-06 - 11:26
Ljudlimpa från Martin Logan

En ljudlimpa är det enklaste sättet att få bra ljud från TV:n. En bra sådan kan kosta uppemot femtusen kronor men ger garanterat bättre och mer levande dialog, musik och effekter – och framför allt bättre bas!

De bästa sådana soundbar-högtalarna kan faktiskt ersätta ett par bra småhögtalare, plus att det är väldigt praktiskt med en smal och bred stereohögtalare som får plats under TV:n.

 

Motion Vision heter Martin Logans första aktiva ljudlimpa. Den är 101 cm bred och har allt man behöver. Kopplar man in den till kabel-TV-mottagaren, TV:n och Blu-ray-spelaren så får man en praktisk anläggning som spelar både stereo och surround.

Och eftersom Martin Logan ligger bakom så lär det inte gå att klaga på ljudkvaliteten.

Fyra 4-tums baselement i en basreflexkammare och tre banddiskanter ger tillsammans ett ljud som sträcker sig från 43 till 23 000 Hz. Allt drivs av en 7 x 100-watts förstärkare. Motion Vision har utgång för subbas och inbyggd trådlös sändare som fungerar med Martin Logans trådlösa subbasar.

På baksidan finns digitalingångar (två optiska och en koaxial) samt en analog stereoingång som man växlar mellan från fjärrkontrollen som ingår.

Svenskt pris har vi inte lyckats snoka reda på men i USA kostar Motion Vision 150 dollar.

interceptor.dk

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen