Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Ljudlampor och platta subbasar

Med JBL Spark kan du hänga ljudet i taket. Och vad sägs om en platt subbas som går att hänga på väggen?

Av / 2013-09-09 - 09:33
Ljudlampor och platta subbasar

Med fler än 60 nya produkter har Harman-gruppen lyckats täcka in ett brett område med ljudet i högsätet. Den festliga högtalaren på den översta bilden är bara ett exempel på att de tänkt i nya banor.

Spark heter den och går faktiskt att hänga i taket om man vill, eller bara lägga där det passar. Ljudet överförs trådlöst via bluetooth från en smartmobi, och man kan välja mellan olika färger.

JBL Voyager är trådlös, bärbar och uppladdningsbar – och delbar! Den innersta högtalaren kan plockas ut och läggas någon annanstans, samtidigt som basen som innehåller batteriet och subbasen spelar med.

JBL-Voyager-White-Undocked

Harman Kardon Soho är en liten och lätt hörlur med löstagbar sladd som dyker upp i butikerna i oktober för 149 euro. Den finns i svart, vitt och beige och har fjärrkontroll för både Apple och Android-mobiler.

Harman-Kardon-Soho-White-Folded

Det finns också en bärbar, trådlös högtalare i samma färger. Den heter Esquire och går på batteri som räcker i uppemot 10 timmar. Den har även ett inbyggd USB-nav som laddar tre enheter samtidigt. Med hjälp av en inbyggd mikrofon med brusreducering går det att ha telefonmöten när man kopplar in mobilen.

ESQUIRE-White-Detail-tif

Esquire kommer i oktober och kostar 230 euro.

Ungefär samtidigt kommer Harman Kardon Onyx, en rund och flat högtalare för 430 euro som tillhör samma serie som Harman Kardons kritikerrosade Go Play.

Onyx-Side

Onyx har 60-watts förstärkarkraft och kan styras från Harman Kardons Remote-app på en iPod, iPad eller iPhone. Den har även NFC inbyggt som förenklar bluetooth-streaming. AirPlay finns också ombord, precis som en 3,5-millimeters minijack-kontakt för externa ljudkällor, samt en USB-port för laddning.

Harman Kardon har dessutom tre nya hemmabioreceivrar och flera blu-ray-anläggningar, både 2.1- och 5.1-kanalsmodeller.

SabreSoundbar_01

Nya ljudlimpor finns det också, som Sabre SB35, en platt högtalarpanel i läcker aluminium och hela 8 kanaler med ljud.

Sabre har tre HDMI-ingångar, trådlös bluetooth-streaming och kan kopplas ihop med den nya platta subbasen som går att hänga på väggen eller lägga under soffan.

Harman-Kardon-Sabre_Sub-Medium

Sabre släpps i november och kostar 8 000 kronor.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen