TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Lensbaby till hybridkameror

Det lilla vridbara objektivet med det passande namnet Lensbaby kommer nu till Panasonic Lumix G och Olympus PEN, och snart till Sony NEX.

forfatter
Publicerad 2010-09-24 - 15:09


Tilt Transformers kallas Lensbabys vridbara objektiv. Med ett sådant kan man skapa intressanta effekter genom att förskjuta fokuspunkten i motivet beroende på hur mycket man vrider objektivet och hur mycket bländare man väljer. Den kulliknande leden klarar 12,9 grader åt alla håll.

Rebekha Johnson
Objektivet finns till Panasonics och Olympus hybridkameror, och en version till Sonys NEX-modeller är också på gång. Tilt Transformer kan användas med Nikons G-optik, vilket betyder att det finns ett stort urval av objektiv som alla kan användas för att skapa effekterna.

Och inte nog med det, det finns även en version som heter Composer, där objektivet har vad Lensbaby kallas Optic Swap, vilket innebär att man kan montera andra linselement och fasta bländare från f/1.6, f/1.8, f/2.8, f/4, f/5.6, f/8, f/13 till f/22.

Rebekha Johnson
 
Lensbaby har inte sagt något om priserna.
 

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend