Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Las Vegas-resan inställd: CES 2021 blir en digital mässa

Corona-pandemin sätter stopp för nästa års CES-mässa som istället blir en digital tillställning

Av / 2020-07-29 - 16:47
Las Vegas-resan inställd: CES 2021 blir en digital mässa

Elektronikmässan International CES (tidigare känd som Consumer Electronics Show) är bland de största och viktigaste mässorna i sitt slag. Över 10 000 återförsäljare, tillverkare och press – inklusive delar av L&B redaktionen – vallfärdar till Las Vegas varje år, för att få en inblick i årets kommande tekniktrender.

Men nästa år får vi bli sittande hemma framför datorn!

CES 2021 blir digital

CES 2021 blir nämligen en helt digital tillställning, som arrangören CTA (Consumer Technology Association) tillkännagav i ett pressmeddelande igår. Mässhallarna i ”Sin Coty” håller därmed stängt och mässan avhålls i form av exklusiva digitala presentationer, webinars och andra strömmande event.

Orsaken till den digitala omställningen är naturligtvis corona-pandemin, som härjar i världen generellt och speciellt i USA.

 

”Amid the pandemic and growing global health concerns about the spread of COVID-19, it’s just not possible to safely convene tens of thousands of people in Las Vegas in early January 2021 to meet and do business in person” säger Gary Shapiro, VD i branschorganisationen CTA. ”By shifting to an all-digital platform for 2021, we can deliver a unique experience that helps our exhibitors connect with existing and new audiences.”

Att den fysiska mässan nu blir inställd är utan tvekan ett bakslag för arrangörerna, men också för hotell- och konferensnäringen i Las Vegas, som redan tidigare drabbats hårt av pandemin.

Därmed blir det alltså ingen Las Vegas-resa för L&B-redaktionen, men om en knapp månad drar vi till Berlin. Då hålls den traditionella IFA-mässan som planerat, även om det är i en starkt nedbantad variant av tidigare år.

Läs också IFA 2020 blir av, men mycket mindre än tidigare år Covid-19 tvingar arrangörerna att tänka i nya banor.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Håll koll på din hälsa

Smartaste kylskåpet vi sett

Stadsbil på el

Radion som aldrig tar slut

En TV du kan titta på – och igenom

Trådlösa proppar med förlustfritt CD-ljud

Billigare än så får du inte 150 tum

Glöm 85" nu är det 98" som gäller

JBL:s soundbar-högtalare blir något extra

Här är Sennheiser Ambeo Plus – och vi har hört den

Kolla in LG:s 97-tums OLED!

IFA-nyheter från Samsung

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen