Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Kan det verkligen va nåt?

Av / 2013-01-26 - 10:11
Kan det verkligen va nåt?

Vi hade, en för mig, ny bekantskap hemma på middag och efter ett tag började vi snacka lite jobb och frågan kom upp vad jag sysslar med. Personen tillhör inte den mest teknikintresserade skaran (nej, det var inte en kvinna *ler*) och var inte alls speciellt imponerad av det jag jobbade med utan fascinerades mest över att det faktiskt finns tidningar som berör detta ämne och att det finns människor som köper de!

Samtalet var på intet sätt otrevligt eller så, det var tvärtom fullt av nyfikenhet och undringar.

Jag fick frågan om vad som låg mig varmast om hjärtat och jag berättade att det var ljud, och att jag främst testade hörlurar i olika prisklasser, färger och utförande – gärna till mobiler eller andra bärbara musikkällor. Personen tittade lite frågande på mig och undrade om det verkligen kunde vara en så stor marknad eftersom man ju faktiskt får med ett par lurar när man köper en ny telefon …

Här blev det lite tyst runt matbordet och ögonen hos ungdomarna i huset vandrade mellan mig och frågeställaren, de visste mycket väl vad svaret var men var artiga nog att hålla tyst. Hm, hur skulle jag kunna förklara detta på ett fint sätt utan att göra bort eller förminska gästen?

Jag fick helt enkelt fråga om personen gick med på en liten demonstration efter maten och bad honom ta fram sin mobil, sätta igång sin favoritmusik och använda sina egna (medskickade) hörlurar. Därefter bad jag honom byta till de lurar jag oftast använder till min i-pryl, Nocs NS400, ett par helt ok lurar som jag personligen trivs bra med i vardagliga livet.

130126_Nocs

Nocs NS400 – att de dessutom är snygga är ett plus.

Min försöksperson tittade först skeptiskt på mig men efter en kort stund sprack ansiktet upp i ett leende. Men jag nöjde mig naturligtvis inte med detta – mina B&W P5 kopplades in och det är väl egentligen överflödigt att säga att gästen ville ta med sig båda lurarna hem och kasta de gamla i ”runda arkivet”.

Det är ju trots allt så att du ofta inte märker hur dåligt (eller bra) något faktiskt är innan du själv provat det som sägs vara bättre. Ta till exempel Philips Amblight, du inser inte vilket mervärde det ger förrän du stängt av funktionen. Men jag vill varna dig – det kan bli en dyr historia när du väl fått smak på det goda i livet …

//Å

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen