Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

IFA 2019: Philips får dig att sluta snarka och gör att du sover bättre

Philips SmartSleep Snoring Relief Band är det välklingande namnet på en ny produkt som ska få dig att sluta snarka.

Av / 2019-09-05 - 19:51
IFA 2019: Philips får dig att sluta snarka och gör att du sover bättre

Nästan var fjärde kvinna och 40 % av alla män snarkar, vilket kan vara extremt irriterande för deras makar eller partner. Dessutom innebär kraftig snarkning ofta att den egna sömnkvaliteten försämras, vilket leder till trötthet och sämre livskvalitet.

Det här problemet vill Philips göra någonting åt, för oavsett om du tillhör gruppen snarkare eller gruppen partner som vaknar flera gånger varje natt av grymtningar från andra sidan sängen, så är vi alla nog överens om att vi hellre vill sova gott.

Snoring Relief Band bärs runt bröstet och fungerar ihop med ett antal andra Philips-produkter i SmartSleep-sortimentet. Foto: Peter Gotschalk

Philip visade upp sitt Snoring Relief Band på årets IFA-mässa i Berlin och förklarade att de flesta främst snarkar när de ligger på rygg. Därför fungerar helt enkelt Snoring Relief Band genom att vibrera när personen som bär det vänder sig i sängen och hamnar på rygg.

Personen brukar inte vakna, men den diskreta vibrationen får den sovande att vända på sig så att det högljudda snarkandet upphör. Detta är med andra ord den digitala versionen av att få en kudde i huvudet när man väsnas för mycket.

Snoring Relief Band bärs runt bröstet och kan fungera ihop med ett antal andra Philips-produkter i SmartSleep-sortimentet. Till en början lanseras Snoring Relief Band på den nordamerikanska marknaden, men vi kan räkna med att se den i svenska butiker under 2020.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Färgglatt och trådlöst ljud från JBL

IFA 2019: Motorola-mobil med 48 Mp zoom

IFA 2019: Här kommer ljudet från alla håll och kanter

IFA 2019: Huawei bekräftar att Mate 30-serien kör Android

Yales lås får uppkoppling till det smarta hemmet

IFA 2019: Titta vad Braun har hittat på

IFA 2019: Panasonics nya TV har kodnamnet ”MegaCon”

IFA 2019: Sonys bästa mobil har krympt!

IFA 2019: Här är dina nya AirPods ... från Huawei!

IFA 2019: Philips Audio är tillbaka

IFA 2019: Pioneers nya hemmabiovärsting

IFA 2019: Mesh-nätverk ger trådlös gigabit-hastighet

0
Rulla till toppen