annons
annons
annons
annons

IFA 2019: Mesh-nätverk ger trådlös gigabit-hastighet

Om du vill ha maximal hastighet i ditt trådlösa nätverk och är villig att betala för det så har Netgear vad du behöver: Orbi WiFi 6 Mesh System.

Man måste naturligtvis ha fiber för att vara garanterad den snabbaste internethastigheten. I dag kan man prenumerera på upp till 1 gigabit-hastighet, vilket ger maximalt 125 MB överföring per sekund. Det är ungefär samma överföringshastighet som de snabbaste roterande hårddiskarna (SSD-diskar är ännu snabbare). Och kan vara praktiskt att ha om man jobbar mot molnet med tunga arbetsuppgifter, grafik, videor eller musik.

WiFi 6
Går hemnätverket trögt av för många inkopplade prylar? Lösningen heter WiFi 6.

Fram tills nyligen har de snabbaste routrarna varit så kallade AC-routrar. I teorin kan de överföra i mer än 1 Gbit/s trådlöst. I praktiken stannar de dock på 400–500 Mbit/s, och det är om den anslutna enheten befinner sig i samma rum som routern. Det är snabbt, men fortfarande inte hastigheten du betalar för om du har en gigabit-internetlinje.

Men nu har WiFi 6 kommit, som även kallas AX. Det stöder teoretiskt över 10 Gbit/ trådlös hastighet och har verkliga hastigheter som överstiger den gigabit-hastighet vi betalar för hos vår internetleverantör.

Blixtsnabbt MESH-nätverk

Nu lanserar Netgear ett WiFi 6 MESH-system för blixtsnabba trådlösa hemnätverk. Äntligen går det att få gigabyte-hastigheter i hela hemmet, under förutsättning att de anslutna enheterna stöder WiFi 6 (AX). Ännu så länge finns det dock nästan ingenting som kan anslutas till nätverket. Till exempel är det bara Samsung som har mobiltelefoner med WiFi 6 och bara deras allra senaste. Som den fantastiska Samsung Galaxy Note 10.

Däremot är det redan avgjort att det kommer allt fler smarta produkter och prylar som stöder WiFi 6. Då är det bra att ha ett hemnätverk som ger den hastighet du betalar för.

Netgear sammanfattar dagsläget så här: ”Dagens typiska WiFi-nätverk kan jämföras med hur det är att stå i kö på en fyrafilig motorväg, medan Orbi WiFi 6 Mesh System är som en 16-filers supermotorväg – flera strömmar samtidigt ger ökad kapacitet för mer trafik, och ser också till att de snabbaste WiFi-enheterna inte saktas ner av de långsammare.”

Netgear highway
”Orbi WiFi 6 Mesh System är som en 16-filers supermotorväg” – Netgear

Netgear Orbi Wifi 6 Mesh System, alias RBK852, innehåller en huvudrouter och en trådlös extender (satellit), som placeras på ett strategiskt läge i hemmet för att ge optimal täckning överallt. Paketet släpps i mitten av december och kostar cirka 8 500 kronor, så du bör veta att du behöver det innan du klickar på ”köp”!

Du måste varea prenumerant för att läsa vidare.
Redan prenumerant Logga in

Välj önskad prenumerationslängd

Ingen bindningstid, säg upp prenumerationen när du vill

*Efter gratismånaden förnyas prenumerationen till ordinarie pris: 49 kr per månad

Halvår (6 nummer) för 349:-

1 år (11 nummer) för 580:-

Full tillgång till alla plus-artiklar 4 veckor för 0:-

Efter gratismånaden förnyas prenumerationen till ordinarie pris: 49 kr per månad. Ingen bindningstid, du kan säga upp prenumerationen när du vill.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Tidningen i tryck + full digital tillgång 1 år (11 nummer) för 580:-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Tidningen i tryck + full digital tillgång Halvår (6 nummer) för 349:-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Läs också

IFA 2019: Ny toner från Philips

IFA 2019: Ny toner från Philips

Efter en tumultartad tid med olika ägare är Philips ljudavdelning tillbaka på rätt spår.Lägg till som favorit
IFA 2019: Nya flaggskeppsreceivrar från Pioneer

IFA 2019: Nya flaggskeppsreceivrar från Pioneer

De bästa hemmabioupplevelserna kräver en receiver med massor av muskler. Som Pioneer SC-LX904 eller SC-LX704.Lägg till som favorit
IFA 2019: Hörlurar från DALI

IFA 2019: Hörlurar från DALI

DALI överraskar med två trådlösa hörlurar, med och utan ANC.Lägg till som favorit
IFA 2019: Pioneer håller fast vid CD-spelaren

IFA 2019: Pioneer håller fast vid CD-spelaren

Om du vill att CD-samlingen ska ha det bästa så kan PD-50AE vara precis vad du behöver.Lägg till som favorit
IFA 2019: Smartare soundbar-högtalare från JBL

IFA 2019: Smartare soundbar-högtalare från JBL

Starkare bas och ännu fylligare ljud är vad JBL:s nya soundbar-högtalare ska bjuda på. Och du kan prata med toppmodellen! Eller ja, nästan.Lägg till som favorit

(ingen rubrik)

Jabra krymper en av våra favoriter bland helt trådlösa öronproppar och ger dem ännu bättre batteritid.Lägg till som favorit
IFA 2019: Philips får dig att sluta snarka och gör att du sover bättre

IFA 2019: Philips får dig att sluta snarka och gör att du sover bättre

Philips SmartSleep Snoring Relief Band är det välklingande namnet på en ny produkt som ska få dig att sluta snarka. Lägg till som favorit
IFA 2019: Sonus faber lanserar Olympica Nova

IFA 2019: Sonus faber lanserar Olympica Nova

Om de låter som de ser ut så har vi verkligen något att se fram emot.Lägg till som favorit
annons
Stäng meny