Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Jabra krymper en av våra favoriter bland helt trådlösa öronproppar och ger dem ännu bättre batteritid.

Av / 2019-09-05 - 20:26

Vi var överförtjusta när Jabra och deras billiga Elite 65t sopade mattan med Apples AirPods. Förutom bra ljud fick Jabra beröm för batteriet och passformen. Så nu är vi väldigt nyfikna på vad ersättaren Elite 75t ska klara av, eftersom det just är batteriet och passformen som ska ha förbättrats.

Elite 75t har 7,5 timmars batteritid i propparna och sammanlagt 28 timmar med laddfodralet. Foto: Jabra

Jabra lovar att ljudet är identiskt med Elite 65t. Och det är utmärkt, för ljudkvaliteten gick inte att klaga på. Aningen mellanregisterfokuserat, som kan sminkas i den riktning man vill, med exempelvis mer diskant och bas, i appens EQ.

Bluetooth 5.0 är nytt, vilket innebär att vi förväntar oss ännu stabilare anslutning och att man kan ansluta två källor samtidigt, till exempel mobil och dator.

Batteri

5 timmars batteritid innan man måste ladda är redan väldigt bra för ett par helt trådlösa öronproppar. Nu har Jabra gått ett steg längre och ökat det till 7,5 timmar. Det bör betyda att propparna nu håller sig hela den där långflygningen som du har sparat till i flera år. För även om själva flygningen tar längre tid än 10 timmar så lär du knappast tillbringa hela tiden med musik i örat. Och när du inte lyssnar så lägger du dem i fodralet, där de laddas. Sammanlagt har Elite 75t 28 timmars speltid med laddfodralet. Fodralet laddas för övrigt också upp snabbt med USB C.

Jabra Elite 75t
Formen har krympt, så Jabra Elite 75t ser mindre skrymmande ut i örat än föregångaren 65t. Foto: Jabra

Krympt formfaktor

Vi hade inte så mycket negativt att säga om passningen på Elite 65t, annat än att beröringsytan som man styr musiken med var lite styv och hård. Om detta är förbättrat i Elite 75t vet vi inte, men själva storleken är ungefär 20 procent mindre. Det betyder åtminstone att de inte sticker ut ur öronen. Jabra har gått igenom tusentals öronskanningar för att hitta den optimala kompromissen när det gäller passform.

Dessutom har Elite 75t fått fyra mikrofoner som jobbar i tandem för att ge det renaste och bästa samtalsljudet, även i bullriga miljöer. Du kan också diktera telefonens Google Assistant eller Apple Siri direkt genom öronpropparna så att du får koll på dagens möten, får meddelanden upplästa eller hittar sevärdheter (POI) i närheten.

Jabra Elite 75t_med

Tillgänglighet och pris

Elite 75t finns i färgerna titansvart, guldbeige och svart och kommer under det fjärde kvartalet 2019, första kvartalet 2020 respektive första kvartalet 2020. Priset blir 199 euro, alltså i trakterna av 2 000 kronor.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

Brusreducerande proppar från OnePlus

Prisvärda proppar från Redmi

Hörlurar läser dina tankar

Trådlösa öronproppar till jul: De 10 bästa köpen

0
Rulla till toppen