Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Urbanista Phoenix, trådlösa in-earlurar som laddas av ljus.

Oändlig speltid tack vare solcellsteknologi

Skrivet av / 2022-08-13 - 10:00
Urbanista Phoenix, trådlösa in-earlurar som laddas av ljus.

De två svenska företagen Urbanista och Exeger har tillsammans plockat fram Urbanista Phoenix. Enligt uppgift är detta världens första helt trådlösa, brusreducerande in-ear hörlurar som laddas av ljus.

Giovanni Fili, Exegers grundare och VD säger: “Vi är otroligt glada över att lansera världens första Powerfoyle-drivna trådlösa in-ear hörlurar tillsammans med Urbanista. Los Angeles-hörlurarna satte en ny standard och användare över hela världen är sugna på att kategorin ska utökas då de uppskattar att de inte behöver ladda sina enheter i väggen.”

Han fortsätter: ”Powerfoyle är världens enda helt anpassningsbara solcell och är därför unikt positionerad för att driva ljudprodukter med tanke på de omfattande designkraven. Både slutanvändare och våra kunder gynnas enormt när en hel produktlinje erbjuds.”

Urbanista Phoenix
Hörlurarnas strömlinjeformade laddningsfodral är integrerade med Powerfoyle solcellsmaterial som kontinuerligt laddas när de utsätts för alla former av ljus, såväl utomhus- som inomhus. (Foto: Urbanista)

I den tillhörande Urbanista-appen får du som användare möjlighet att anpassa hur du interagerar med propparna och du kan även ställa in EQ-inställningar för att justera ljudet så du får det så som du själv önskar. Appen ger också information om hur du får ut det mesta av propparnas speltid, inklusive visuella indikationer på hur solcellen laddas samt förbrukning av energi.

Axel Grell, ljudingenjör för Urbanista, kommenterar: ”Phoenix utvecklar teknologin för att skapa en banbrytande, innovativ ljudupplevelse och vi har arbetat hårt för att utveckla en ljudscen som matchar. Dessa hörlurar är designade för att ge ett kristallklart ljud med en kraftfull bas som inte övermannar mellan- och topptonerna. Med förmågan att ge en oändlig ljudupplevelse, levererar Phoenix också ljud som gör att användare bekvämt kan lyssna flera timmar i sträck.”

Urbanista Phoenix
Propparna kommer i två färger: Midnight Black (svart) och Desert Rose (rosa). (Foto: Urbanista)

Urbanista Phoenix är hybrid aktiv brusreducerande vilket, tillsammans med brusreducerande mikrofoner, ska filtrerar bort omgivande ljud. Användaren ska alltså kunna njuta av sin musik och ta samtal utan distraherande ljud från omgivningen. De har åtta timmars speltid och 32 timmars batterireserv. Vill man ladda ”på vanligt vis” funkar det också tack vara USB-C.

Propparna är IPX-4-klassade vilket innebär att de klarar av en regnskur eller två.

Pris och tillgänglighet

Urbanista Phoenix lanseras under fjärde kvartalet 2022. Priset landar på 1 499 kronor.

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

De bästa hörlurarna blir sandfärgade

Bose Quiet Comfort Ultra: Nya flaggskeppet från Bose

Devialet Gemini II kan något som andra öronproppar inte kan

Svinbilliga öronproppar med brusreducering

Shure Aonic 50 får spatial audio

En helt ny sorts hörlursförstärkare

Rulla till toppen