SUPERERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

Tre BeoPlay i minuten

De mobila och lite billigare produkterna i Play-serien gör nytta i B&O:s tomma kassakista.

Bang & Olufsen har inte haft mycket att glädja sig åt den senaste tiden. Men det har de nu. Lagom när julförsäljningen går in i den sista, panikartade fasen kan det danska företaget konstatera att oerhört många Play-produkter har passerat butiksdiskarna.

Julen har varit snäll mot B&O:s Play-avdelning, som har varit med om den bästa försäljningsframgången i företagets historia. Det är framför allt tyskar, britter och kineser som har fått julklappar med danska designprodukter.

Även om hela Bang & Olufsen har haft det svårt ekonomiskt är de lite coolare BeoPlay-modellerna de bäst säljande produkterna någonsin, mätt i antal enheter. Fram till jul har B&O Play-serien sålt i genomsnitt tre enheter i minuten. Och under november månad såldes lika många enheter som under hela kvartalet 2014.

Det är framför allt den bärbara högtalaren BeoPlay A2, som just passerat 200 000 tillverkade enheter, som har bidragit till den stora julförsäljningen. Och de trådlösa och brusreducerande hörlurarna BeoPlay H8 har sålt i 70 000 exemplar. Fler än 1,5 miljoner personer äger i dag ett par hörlurar eller en bärbar högtalare från B&O.

B&O Play-produkterna genererar faktiskt nästan lika stora intäkter som traditionella hifi- och TV-produkter. Och det syns i räkenskaperna. Under andra kvartalet såldes Play-produkter för 326 miljoner danska kronor medan siffran för kärnprodukterna var 403 miljoner.

Framgången är goda nyheter för det 90-åriga företaget, som för tillfället letar efter en köpare eller delägare. B&O var faktiskt bara 19 miljoner från att gå runt under andra kvartalet. Och det var innan den fina julförsäljningen.

Artikelfoto: B&O Play

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Den taiwanesiska tillverkaren av mopeder och motorcyklar presenterar sin elektriska KYMCO F9 på torsdag.
  Nu har Black Week börjat på allvar. Här är hörlurarna du ska hålla utkik efter!
  Serien består av sex avsnitt och bygger på den kritikerrosade podcasten Equinox 1985.
  Black Friday är snart här. Så här handlar du säkert och gör de bästa klippen.
  Nu vill B&W också vara med i 48-tumsklubben!
  Nedräkningen till Black Friday har börjat, här är TV-apparaterna du ska hålla utkik efter!
  Komponenterna i den nya specialmodellen är av allra högsta klass.
  Nya TrueControl ANC låter dig välja hur mycket brusreducering och EQ du vill ha.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Philips Fidelio X3

  Riktpris: 4000 kr För den som älskar musik

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Riktpris: 8500 kr Grymt snygg brusreducering från B&O

  JBL Club One

  Riktpris: 3500 kr JBL blandar sig i tätstriden

  Shure Aonic 50

  Riktpris: 4400 kr Hela stjärnhimlen öppnar sig
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.