TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Technics EAH-A800

Med brusreducering från översta hyllan.

forfatter
Publicerad 2022-01-07 - 09:30

Många tillverkare slåss om vem som har de bästa trådlösa hörlurarna med brusreducering. Hittills har Sony och Bose lyckats utmärkt, men det har även Beyerdynamic, B&O och inte minst Apple. Fast i högre prisklasser.

Technics vill också vara med och lanserar därför EAH-A800, som ännu så länge inte har någon prislapp. Vi får veta mer om priset när hörlurarna närmar sig butikerna i februari.

Vi vet däremot att Technics själva anser att EAH-A800 har klassledande brusreducering – de kallar det för Dual Hybrid Noise Cancelling Technology – som kombinerar ett analogt och ett digitalt filter med en feedback- och en feedforward-mikrofon.

Technics hävdar också att fyra mikrofoner ska ge bättre samtalskvalitet och att ljudkvaliteten tas om hand väl av två 40 mm-element, vart och ett med en egen Acoustic Control Chamber som styr luftflödet för att ge bättre basrespons och rumskänsla.

Hörlurarna har film-polymerkondensatorer av samma kvalitet som Technics har i sina förstärkare och stöder High-Resolution Audio Quality via Bluetooth – och LDAC som ger upp till 24 bit/96 kHz-upplösning via Bluetooth.

En annan fiffig detalj är möjligheten att växla mellan två samtal. Man kan till exempel prata med någon i ett webbmöte och trycka på samtalsknappen för att växla till mobilsamtal om någon ringer.

Förutom fullständig brusdämpning har EAH-A800 brusreducering med medhörning, vilket heter Attention Mode, och Natural Ambient Mode som släpper igenom en del av ljuden utifrån.

Enligt Technics är batteritiden 50 timmar med musik och 30 timmar med samtal.

Annons
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

Kolla in de läckra hörlurarna! Notera namnet YH-5000SE. Yamahas mest ambitiösa flaggskepp bland hörlurar.
Ingenting bör låta så Ingen bas, ingen trådlös laddning, ingen brusreducering. Ljudet av ingenting är inte imponerande.
... Kosta vad det kosta vill Mark Levinson har aldrig gjort billiga saker och de tänker inte börja nu. Här är deras första trådlösa, brusreducerande hörlurar. Men hur bra är de?
Hör mer av din omgivning med dessa öronsnäckor Många människor är mest intresserade av ljuddämpning i öronsnäckorna. Men ibland behöver man faktiskt höra sin omgivning. Creative Sensemore Air går längre än de flesta.
Sticker ut En, i sammanhanget, tung och stor sportpropp som levererar både med komfort och ljud.
Förbaskat bra från Focal Focal Bathys är en ”måste ha”-produkt med exceptionell ljudkvalitet, fantastisk komfort och strålande brusreducering.
Följ Ljud & Bild