TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Technics EAH-A800

Med brusreducering från översta hyllan.

Många tillverkare slåss om vem som har de bästa trådlösa hörlurarna med brusreducering. Hittills har Sony och Bose lyckats utmärkt, men det har även Beyerdynamic, B&O och inte minst Apple. Fast i högre prisklasser.

Technics vill också vara med och lanserar därför EAH-A800, som ännu så länge inte har någon prislapp. Vi får veta mer om priset när hörlurarna närmar sig butikerna i februari.

Vi vet däremot att Technics själva anser att EAH-A800 har klassledande brusreducering – de kallar det för Dual Hybrid Noise Cancelling Technology – som kombinerar ett analogt och ett digitalt filter med en feedback- och en feedforward-mikrofon.

Technics hävdar också att fyra mikrofoner ska ge bättre samtalskvalitet och att ljudkvaliteten tas om hand väl av två 40 mm-element, vart och ett med en egen Acoustic Control Chamber som styr luftflödet för att ge bättre basrespons och rumskänsla.

Hörlurarna har film-polymerkondensatorer av samma kvalitet som Technics har i sina förstärkare och stöder High-Resolution Audio Quality via Bluetooth – och LDAC som ger upp till 24 bit/96 kHz-upplösning via Bluetooth.

En annan fiffig detalj är möjligheten att växla mellan två samtal. Man kan till exempel prata med någon i ett webbmöte och trycka på samtalsknappen för att växla till mobilsamtal om någon ringer.

Förutom fullständig brusdämpning har EAH-A800 brusreducering med medhörning, vilket heter Attention Mode, och Natural Ambient Mode som släpper igenom en del av ljuden utifrån.

Enligt Technics är batteritiden 50 timmar med musik och 30 timmar med samtal.

Lämna en kommentar