Stöder trådlös laddning också

Nya TrueControl ANC låter dig välja hur mycket brusreducering och EQ du vill ha.

Här är RHA:s sprillans nya öronproppar, som de påstår är ännu bättre än tidigare generationer, och ännu mer avancerade. TrueControl ANC har aktiv brusreducering, Bluetooth aptX och upp till 20 timmars batteritid. Fördelat på fem timmar i öronpropparna och 15 timmar extra i fodralet som har ett inbyggt batteri och laddas trådlöst på en Qi-laddningsplatta.

Små mikrofoner på öronpropparna skickar ljudet till en processor som räknar ut brusets spektrum och sedan kompenserar för det. Men användaren kan själv bestämma hur mycket brusreducering det ska vara och hur mycket av ljudet som ska släppas igenom i det så kallade Ambient-läget.

Men man kan också justera ljudet efter sina egna preferenser i RHA Connect-appen på mobilen, där det även går att ställa in brusreduceringen och Ambient-funktionen.

Man behöver inte ta ur propparna ur öronen om man ska prata med någon. Man håller fingret på den vänstra för att stoppa musiken och aktivera fullt ambient-läge, vilket ska ge tydliga röster utan att musiken stör. Röstmikrofonen som används för telefonsamtal har också brusreducering för att ge ett tydligare ljud.

RHA-propparna levereras med sju silikontoppar i olika storlekar, så att man kan hitta ett par som sitter skönt och ger bra passiv brusdämpning.

TrueControl ANC säljs från och med december. De kostar 300 euro, vilket gör att de hamnar mitt i smeten av proppar från Sennheiser, Sony och Bose.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Parlamentet vill skapa bättre hållbarhet genom att främja återvinning och reparation och genom att bekämpa metoder som förkortar enheternas livslängd.
  AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
  Fujifilm GFX100 får 400 megapixlar.
  Light Speaker från svenska Transparent är inte som andra trådlösa högtalare.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Jabra Elite 85t

  Riktpris: 2500 kr Pytteliten ANC-lyxmodell

  Philips Fidelio X3

  Riktpris: 4000 kr För den som älskar musik

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Riktpris: 8500 kr Grymt snygg brusreducering från B&O

  JBL Club One

  Riktpris: 3500 kr JBL blandar sig i tätstriden
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.