Trådlösa öronproppar med justerbar brusreducering

Nya TrueControl ANC låter dig välja hur mycket brusreducering och EQ du vill ha.
Annons
Annons
forfatter

Här är RHA:s sprillans nya öronproppar, som de påstår är ännu bättre än tidigare generationer, och ännu mer avancerade. TrueControl ANC har aktiv brusreducering, Bluetooth aptX och upp till 20 timmars batteritid. Fördelat på fem timmar i öronpropparna och 15 timmar extra i fodralet som har ett inbyggt batteri och laddas trådlöst på en Qi-laddningsplatta.

Små mikrofoner på öronpropparna skickar ljudet till en processor som räknar ut brusets spektrum och sedan kompenserar för det. Men användaren kan själv bestämma hur mycket brusreducering det ska vara och hur mycket av ljudet som ska släppas igenom i det så kallade Ambient-läget.

Men man kan också justera ljudet efter sina egna preferenser i RHA Connect-appen på mobilen, där det även går att ställa in brusreduceringen och Ambient-funktionen.

Annons

Man behöver inte ta ur propparna ur öronen om man ska prata med någon. Man håller fingret på den vänstra för att stoppa musiken och aktivera fullt ambient-läge, vilket ska ge tydliga röster utan att musiken stör. Röstmikrofonen som används för telefonsamtal har också brusreducering för att ge ett tydligare ljud.

RHA-propparna levereras med sju silikontoppar i olika storlekar, så att man kan hitta ett par som sitter skönt och ger bra passiv brusdämpning.

TrueControl ANC säljs från och med december. De kostar 300 euro, vilket gör att de hamnar mitt i smeten av proppar från Sennheiser, Sony och Bose.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 49 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också

Over-the-air gör det enklare att fixa småfel i XC40 Pure Electric P8.
De första exemplaren av Volkswagen ID.4 har dykt upp hos nordiska bilhandlare. Vi har tagit en snabbtitt – och lyssning – på infotainment-systemet.
Hyundais elektriska familje-SUV IONIQ 5 har gott om plats på insidan och satsar på säkerhet.
ID.5 blir en coupéversion av den elektriska familje-SUVen ID.4.
Historisk Golden Globe till avliden stjärna.
Amazons strömningstjänst erbjuder mer exklusivt innehåll till nordiska kunder och påbörjar ett samarbete med ErosSTX.
Over-the-air gör det enklare att fixa småfel i XC40 Pure Electric P8.
Efter ett långt corona-uppehåll är väntan (snart) över – här är trailern till den fjärde säsongen.
Mobilen är stor och läcker – och vi får nog aldrig se den i Sverige.
Om du vill ha James Bonds kamera får du skynda dig.
De första exemplaren av Volkswagen ID.4 har dykt upp hos nordiska bilhandlare. Vi har tagit en snabbtitt – och lyssning – på infotainment-systemet.
Den nya internationella strömningstjänsten Paramount kommer snart till Sverige. Nu är månadskostnaden (och en del av innehållet) klart.
Canon uppgraderar EOS M50 Mark II med flera videofunktioner.
Rykten säger att Sony WF-1000XM4 är precis runt hörnet.
Med hjälp av radar och 3D-teknik har Ring Video Doorbell Pro 2 full koll. Men den har en stor nackdel för oss svenskar.
Razer Kiyo Pro klarar både Zoom-möten på dagen och stämningfullt halvmörker i spelhålan på natten.