Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Stöder trådlös laddning också

Nya TrueControl ANC låter dig välja hur mycket brusreducering och EQ du vill ha.

Här är RHA:s sprillans nya öronproppar, som de påstår är ännu bättre än tidigare generationer, och ännu mer avancerade. TrueControl ANC har aktiv brusreducering, Bluetooth aptX och upp till 20 timmars batteritid. Fördelat på fem timmar i öronpropparna och 15 timmar extra i fodralet som har ett inbyggt batteri och laddas trådlöst på en Qi-laddningsplatta.

Små mikrofoner på öronpropparna skickar ljudet till en processor som räknar ut brusets spektrum och sedan kompenserar för det. Men användaren kan själv bestämma hur mycket brusreducering det ska vara och hur mycket av ljudet som ska släppas igenom i det så kallade Ambient-läget.

Men man kan också justera ljudet efter sina egna preferenser i RHA Connect-appen på mobilen, där det även går att ställa in brusreduceringen och Ambient-funktionen.

Annons

Man behöver inte ta ur propparna ur öronen om man ska prata med någon. Man håller fingret på den vänstra för att stoppa musiken och aktivera fullt ambient-läge, vilket ska ge tydliga röster utan att musiken stör. Röstmikrofonen som används för telefonsamtal har också brusreducering för att ge ett tydligare ljud.

RHA-propparna levereras med sju silikontoppar i olika storlekar, så att man kan hitta ett par som sitter skönt och ger bra passiv brusdämpning.

TrueControl ANC säljs från och med december. De kostar 300 euro, vilket gör att de hamnar mitt i smeten av proppar från Sennheiser, Sony och Bose.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.