Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Stöder trådlös laddning också

Nya TrueControl ANC låter dig välja hur mycket brusreducering och EQ du vill ha.

Av / 2020-11-19 - 08:01
Stöder trådlös laddning också

Här är RHA:s sprillans nya öronproppar, som de påstår är ännu bättre än tidigare generationer, och ännu mer avancerade. TrueControl ANC har aktiv brusreducering, Bluetooth aptX och upp till 20 timmars batteritid. Fördelat på fem timmar i öronpropparna och 15 timmar extra i fodralet som har ett inbyggt batteri och laddas trådlöst på en Qi-laddningsplatta.

Små mikrofoner på öronpropparna skickar ljudet till en processor som räknar ut brusets spektrum och sedan kompenserar för det. Men användaren kan själv bestämma hur mycket brusreducering det ska vara och hur mycket av ljudet som ska släppas igenom i det så kallade Ambient-läget.

Men man kan också justera ljudet efter sina egna preferenser i RHA Connect-appen på mobilen, där det även går att ställa in brusreduceringen och Ambient-funktionen.

Man behöver inte ta ur propparna ur öronen om man ska prata med någon. Man håller fingret på den vänstra för att stoppa musiken och aktivera fullt ambient-läge, vilket ska ge tydliga röster utan att musiken stör. Röstmikrofonen som används för telefonsamtal har också brusreducering för att ge ett tydligare ljud.

RHA-propparna levereras med sju silikontoppar i olika storlekar, så att man kan hitta ett par som sitter skönt och ger bra passiv brusdämpning.

TrueControl ANC säljs från och med december. De kostar 300 euro, vilket gör att de hamnar mitt i smeten av proppar från Sennheiser, Sony och Bose.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen