Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sennheiser Accentum är ANC till budgetpris

Kan man få alla funktioner till halva priset? Sennheiser Accentum lovar att erbjuda samma egenskaper som lyxmodellen Momentum - men till ett mer överkomligt pris.

Skrivet av / 2023-09-26 - 21:24
Sennheiser Accentum är ANC till budgetpris

Sennheiser Momentum 4 är en av de bästa trådlösa hörlurarna med elektronisk brusreducering (ANC). Men de är dyra! Nu förklarar Sennheiser priskrig på bullerdämpad trådlös musik med en helt ny modell, Sennheiser Accentum Wireless.

Accentum Wireless är utformad för att vara bättre än priset, och den har mycket av det mest eftertraktade DNA från vår prisbelönta Momentum 4″, säger Christian Ern, Senior Product Manager på Sennheiser, och fortsätter: ”Konsumenterna får imponerande Sennheiser-ljud utan att behöva offra batteritiden eller den trådlösa frihet som gör dem så bekväma att bära hela dagen.”

Sennheiser Accentum finns i svart och vitt (Foto: Sennheiser)

Bland de många superlativen i pressmeddelandet kan vi läsa att Accentum har 37 mm dynamiska drivelement och reducering av omgivningsljud genom både ANC och passiv isolering. Det står dock inget om huruvida brusreduceringen är variabel eller inte, och om hörlurarna har ett ambient mode. Så vi får anta att detta är funktioner som är reserverade för den dyrare Momentum-modellen.

Läs också Gnistrande från Sennheiser Efter tre år har Sennheiser äntligen uppdaterat sina trådlösa Momentum-hörlurar. Och Momentum 4 Wireless är minsann ingen besvikelse!

Det som är säkert är att Sennheiser Accentum har Bluetooth 5.2 med multipoint och stöd för aptX HD, samt AAC och SBC. Den utlovar upp till 50 timmars användning på en enda laddning. Och om batteriet skulle ta slut räcker en 10-minuters laddning för fem timmars lyssning.

Pris och tillgänglighet

Accentum Wireless finns i två färger, svart och vit. Den svarta modellen kan beställas från och med idag och levereras den 4 oktober. Den vita versionen kommer att finnas tillgänglig från slutet av november. Vi har ännu ingen information om ett svenskt pris, men med ett rekommenderat europeiskt pris på 180 euro bör de kosta runt 2 000 kronor. Det är ungefär hälften av priset för Momentum 4 Wireless.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

FiiO ska ge dina hörlurar guldljud

Black Week: Gör ett hörlursfynd

Olivia Rodrigo-version av Sonys briljanta öronproppar

Kampen om världens bästa hörlurar

Lyx-öronproppar till halva priset

High-end planar till vardagspris?

Öronproppar med sköldpaddskraft

Hörlurarna vi dreglar efter!

Dubbelt så bra talkvalitet

B&O Atelier Edition i höstfärger

Sennheiser förklarar priskrig på ANC

Förbättrad premiummodell från Bowers & Wilkins

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen