Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

RHA:s bästa öronproppar blir trådlösa

T20 är riktigt fina öronproppar. Nu blir de trådlösa.

Av / 2019-06-20 - 15:43
RHA:s bästa öronproppar blir trådlösa

Skotska RHA har inte hållit på så länge med hörlurar, men de har några av de mest välljudande och brukar därför få höga betyg i våra test. Det är speciellt de billigare modellerna som lyckas bra.

Men också några av de dyrare, till exempel T20. Ett par små öronproppar av stål som har en sällsynt öppen och fräsch ljudbild.

Nu kommer de i en trådlös version som helt enkelt heter T20 Wireless.

Den trådlösa versionen är väldigt snarlik den trådbundna, fast har naturligtvis ingen sladd. Utom den som förbinder öronpropparna, där även batteriet och elektroniken sitter.

RHA uppger batteritiden till 12 timmar och propparna stöder Bluetooth aptX som kan ge bättre ljud. Propparna säljs med RHA:s utbytbara bas- och diskantfilter. De små filtren skruvas fast på propparma och förstärker bas respektive diskant. Fint för de som gillar att lyssna på musik med lite mer bas, T20 låter nämligen väldigt neutralt och välbalanserat.

På insidan sitter ett 10 mm dynamiskt element med dubbla talspolar, vilket ger ett brett frekvensområde.

T20 Wireless är för övrigt stänkskyddade och tål regn och svett. De kan också användas med kabel för de som vill ha ännu bättre ljud.

De levereras med en mängd olika silikonpluggar och formbara skumpluggar så att de allra flesta kan hitta något som får propparna att passa öronen. Priset ska hamna på samma nivå som de trådbundna T20, alltså ungefär 2 500 kronor.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen