Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

QuietComfort Earbuds II anpassar sig till dina öron

Bose QuietComfort Earbuds II blev läckta i slutet av augusti. Nu är öronpropparna officiella och de har fått några nya funktioner.

Skrivet av / 2022-09-09 - 19:40
QuietComfort Earbuds II anpassar sig till dina öron

Bose pensionerar QuietComfort Earbuds och dess efterträdare – som har fått Bluetooth 5.3 och är 30 procent mindre än tidigare – kan några nya trick.

Bose QuietComfort Earbuds II lifestyle 2
QuietComfort Earbuds II. Foto: Bose

Personlig ljudkalibrering

QuietComfort Earbuds II kan bland annat kalibreras till användarens öron med funktionen CustomTune. Genom att kalibrera sig till varje öras unika form bör du också uppleva ett mer sammanhängande stereoperspektiv än tidigare.

Det görs genom att spela en speciell ton, varefter en mikrofon inuti öronproppen mäter hörselgångens akustiska svar. Vi känner till detta från bland annat NuraTrue, och även Devialet Gemini gör det samma, men den senare gör det live medan man spelar musik.

Bose QuietComfort Earbuds II black white
Finns i svart eller vitt. Foto: Bose

Förbättrat omgivningsljud

Den personliga ljudanpassningen förbättrar också Aware Mode, vilket är vad Bose kallar omgivningsljud. Med andra ord, att släppa in ljudet utifrån med hjälp av mikrofonerna, istället för att dämpa det.

Läs också Så blir Bose QuietComfort Earbuds II Det börjar verka naivt att tro att man kan hålla något hemligt. Nu vet vi både vad de helt trådlösa Bose QuietComfort Earbuds II kommer att kosta och hur de ser ut.

En extrafunktion som heter ActiveSense övervakar ständigt ljud från utsidan, och om de blir för höga startar brusreduceringen så länge som nödvändigt. Totalt fyra mikrofoner – samma som föregångaren – tillsammans med trycksensorer och en avancerad processor arbetar tillsammans för att reagera så snabbt som möjligt. Inte helt olikt funktionaliteten hos moderna, aktiva hörselskydd.

Bose QuietComfort Earbuds II lifestyle 7
Foto: Bose

Bättre passform

QC Earbuds II lovar bättre passform än förra gången, med både tätande silikonkuddar och stabilitetsvingar som anpassar sig till och hakar fast i örat. Både kuddarna och vingarna är utbytbara, och tre storlekar av vardera medföljer. Appen hjälper dig att hitta rätt passform.  Även föregångaren hade allt detta, men passformen ska vara ännu bättre nu.

Inte minst för att storleken har minskat med mer än 30 procent. En nödvändighet menar vi, för dess föregångare var verkligen enorma! Samma sak med laddningsfodralet, som också har krympts för att glida ner smidigare i byxfickan.

Bose QuietComfort Earbuds II lifestyle 3
Foto: Bose

Talkvalitet

Vi var minst sagt missnöjda med talkvaliteten hos föregångaren, som ständigt kämpade med feedback, och DSP skapade massor av digitala artefakter. Vi hoppas verkligen att detta fixats i QC Earbuds II, Bose lovar åtminstone bättre kvalitet här, och också en bättre brusreducerings-algoritm. Vi kan bara hoppas, för föregångaren var nästan värdelös för mobilsamtal.

Samma batteritid i propparna

Själva öronpropparna har samma sex timmars batteritid. Men där det tidigare etuiet gav två extra laddningar får du tre laddningar med det nya. Totalt 24 timmar, jämfört med föregångarens 18. En 20 minuters laddning ger dessutom två timmars extra uppspelning, om du har en USB-C-snabbladdare.

Bose QuietComfort Earbuds II in the box
Foto: Bose

Pris och tillgänglighet

Bose QuietComfort Earbuds II är tillgängliga för förbeställning nu, med leverans från och med den 26 september. Priset är 3 199 kronor.

bose.se

Bose QuietComcort Earbuds II app
Foto: Bose

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Förbättrad premiummodell från Bowers & Wilkins

De bästa hörlurarna blir sandfärgade

Bose Quiet Comfort Ultra: Nya flaggskeppet från Bose

Devialet Gemini II kan något som andra öronproppar inte kan

Svinbilliga öronproppar med brusreducering

Shure Aonic 50 får spatial audio

Rulla till toppen